
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram mısır irmiği
- 125 gram tereyağı
- 25 gram çam fıstığı yaklaşık 2 yemek kaşığı
- 220 ml su
- 220 ml süt
- 200 gram şeker
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak yavaş yavaş ısıtın. Kenara koyalım.
- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin, irmiği ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırın. Tahta kaşıkla en iyisi.
- 5-10 dakika sonra dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Kavurma, irmiğin rengini yavaş yavaş altın sarısından karamele çevirir.
- Süt-su-şurubunu 2-3 porsiyon (Hepsi birden değil sıçramasına dikkat edin!) ekleyin ve sıvı emilene kadar aynı anda karıştırın. Ocaktan alın….
- Helva artık 10-15 dakika dinlenmeli ve biraz şişecektir. İsterseniz taze meyve veya vanilyalı dondurma ile ılık servis yapın. Afiyet olsun….