İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket çam fıstığı
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Ceviz ve tarçın (İsteğe göre)
İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar???????????? yumuşak yemelik (kuru değil) ve çok tatlı olmayan tam ölçüsünde tarifim.
- Öncelikle su ve şekerimizi tenceremize alıp şerbeti yapıyoruz.
- Diğer taraftan yağlarımızı, irmiğimizi ve çam fıstığını ayrı bir tencerede sürekli kavuruyoruz. Ben 5 dk boyunca kavurdum ve orta renkte bir helva yaptım. Siz dilerseniz daha çok kavurabilirsiniz????
- Şerbet ve irmiği sürekli karıştırarak bir araya getiriyoruz.
- 1-2 dakika sürekli karıştırıyoruz.
- Sonra kısık ateşte şerbetini çekmesi için tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve ara ara karıştırıyoruz. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.