
İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 şu bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 1 yemek kaşığı margarin
İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kısık ateşte tereyağını eritiyoruz, irmiği ekleyip 5 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra şekeri de ekleyip 4 dakika daha kavuruyoruz.
- Daha sonra altını kısıyoruz ve suyu ekleyip 2-3 tıp karıştırıp, kapağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Üzerine, içerisine yahut yanına dondurma ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.* bu ölçülerden 4 porsiyon elde edilir.