iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1,5 su bardağı irmik
*125 gram tereyağı yada margarin
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 paket vanilya
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun En kısık ateşte, yaklaşık 4550 dakika boyunca kavurun Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz
*1,5 su bardağı irmik
*125 gram tereyağı yada margarin
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 paket vanilya
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmiği, yağı ve fıstıkları tencereye koyun En kısık ateşte, yaklaşık 4550 dakika boyunca kavurun Hem fıstıkların, hem de irmiklerin rengi dönünceye kadar kavurmanız gerekiyor Başka bir kaba, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı, soğuk süt ve soğuk su karışımına ekleyip, eriyinceye kadar karıştırın İrmiğin kavrulması bitince, bu karışımı irmiğin üzerine dökün Yine kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin Göbek atmaya başlayınca, kapağını kapatın ve suyunu iyice çekmesi için biraz ocak üzerinde bırakın Suyunu çekince altını kapatın ve 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin, karıştırın Bir süre dinlendirdikten sonra, üzerini tarçınla süsleyip ikram edebilirsiniz