iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*4 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı süt yada su
*1 bardak şeker
*İsteğe bağlı fıstık, fındık, ceviz
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Bu gece kandil olunca eskiden beri süre gelen bir adeti yerine getirmek istedim Annem her kandil helva kavurur ve bütün komşulara dağıtırdık bende kalkıp helva kavurdum ve komşuma verdim Maksat adet yerini bulsun *Gelelim tarifine, süt ve şekeri ayrı bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır ve ocaktan alınır Diğer tencerede tereyağ eritilir fıstık eklenir Daha sonrada ekleyebilirsiniz ben öyle yaptım*Daha sonra irmik ilave edilir, orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur Kavurma işlemi bitince şerbeti yavaşça kepçeyle kaşık kaşık dökülür Çok hızlı dökerseniz etrafa sıçrayabilir Helva çok kızgın olduğu için*Kapağını kapatıp kısık ateşte şerbeti çekmesini bekleyin Suyunu çekince biraz karıştırın kısık ateşte Ve ocağı kapatıp kapağını da kapatıp demlenmesini bekleyin*5 10 dk sonra servis yapabilirsiniz*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun*Not: tarifi nefis yemek tariflerinden aldım
*4 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
*1 su bardağı irmik
*2 su bardağı süt yada su
*1 bardak şeker
*İsteğe bağlı fıstık, fındık, ceviz
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Bu gece kandil olunca eskiden beri süre gelen bir adeti yerine getirmek istedim Annem her kandil helva kavurur ve bütün komşulara dağıtırdık bende kalkıp helva kavurdum ve komşuma verdim Maksat adet yerini bulsun *Gelelim tarifine, süt ve şekeri ayrı bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır ve ocaktan alınır Diğer tencerede tereyağ eritilir fıstık eklenir Daha sonrada ekleyebilirsiniz ben öyle yaptım*Daha sonra irmik ilave edilir, orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur Kavurma işlemi bitince şerbeti yavaşça kepçeyle kaşık kaşık dökülür Çok hızlı dökerseniz etrafa sıçrayabilir Helva çok kızgın olduğu için*Kapağını kapatıp kısık ateşte şerbeti çekmesini bekleyin Suyunu çekince biraz karıştırın kısık ateşte Ve ocağı kapatıp kapağını da kapatıp demlenmesini bekleyin*5 10 dk sonra servis yapabilirsiniz*Deneyenlere şimdiden afiyet olsun*Not: tarifi nefis yemek tariflerinden aldım