iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı irmik
*34 (bir yarımir çeyrek) şu bardağı ceviz
*125 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti bir tencereye koyun ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın
*Başka bir tencerede tereyağ eriyene kadar karıştırın irmiği ekleyin kavurmaya başlayın, sürekli karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavuracağız
*Renk değiştirmeye başladığında irmiklerimize cevizimizi ekliyoruz ve kavurma işlemimize devam ediyoruz
*İrmik istediğin rengi alınca kaynayan şerbeti yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekliyoruz
*Kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve kıvamlandıktan sonra kapağını kapatıp kenara alarak dinlenmeye bırakıyoruz
*Yaklaşık 1520 dakika kadar sonra servise hazır ve gönlünüzce servis edebilirsiniz
*Ben ceviz kullandım fakat siz fındık yada dolmalık fıstıkta kullanabilirsiniz
*Dilerseniz yapım aşamasında içine tarçında ekleyebilirsiniz
*Tane tane irmik helvanız hazır ellerinize sağlık ?
*2 su bardağı irmik
*34 (bir yarımir çeyrek) şu bardağı ceviz
*125 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*1 5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti bir tencereye koyun ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın
*Başka bir tencerede tereyağ eriyene kadar karıştırın irmiği ekleyin kavurmaya başlayın, sürekli karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavuracağız
*Renk değiştirmeye başladığında irmiklerimize cevizimizi ekliyoruz ve kavurma işlemimize devam ediyoruz
*İrmik istediğin rengi alınca kaynayan şerbeti yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekliyoruz
*Kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve kıvamlandıktan sonra kapağını kapatıp kenara alarak dinlenmeye bırakıyoruz
*Yaklaşık 1520 dakika kadar sonra servise hazır ve gönlünüzce servis edebilirsiniz
*Ben ceviz kullandım fakat siz fındık yada dolmalık fıstıkta kullanabilirsiniz
*Dilerseniz yapım aşamasında içine tarçında ekleyebilirsiniz
*Tane tane irmik helvanız hazır ellerinize sağlık ?
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.