Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İrmik Helvası Hazırlanışı

İrmik Helvası Hazırlanışı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İrmik Helvası Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket irmik (500gr )
*200 gr tereyağı
*12 çay bardağı zeytinyağı
*12 çay bardağı ayçiçek yağı
*50 gr folmalık fıstık
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su

İrmik Helvası Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağlarla birlikte tereyağını, fıstığı koyuyoruz Biraz erittikten sonra irmiği koyup yaklaşık yarım saat orta ateşte kavuruyoruz İrmik güzelce kavrulunca önceden kaynattığımız kaynar suyu yavaşça tencereye döküyoruz Karıştırıyoruz helva kıvamına geliyor Daha sonra da toz şekerini ekliyoruz karıştırıp toz şekeri tamamen eritiyoruz Helva kıvamındayken sulanıyor Ateşi kısarak yavaş yavaş karıştırıyoruz Helva kıvamına geldiğinde ateşten alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekliyoruz
Not: İrmiğimizi kavururken fazla kavurmuyoruz Yani kahverengi olmasını engelliyoruz Ne kadar kıvamında kavurursanız kendi doğal irmik renginde olacaktır Aşırı kavurursanız hem rengi hoş olmaz hem de yağı yandığından helva istediğiniz güzellikte olmaz
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt