iltasyazilim
FD Üye
İrmik Helvası Hazırlanışı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket irmik (500gr )
*200 gr tereyağı
*12 çay bardağı zeytinyağı
*12 çay bardağı ayçiçek yağı
*50 gr folmalık fıstık
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
İrmik Helvası Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağlarla birlikte tereyağını, fıstığı koyuyoruz Biraz erittikten sonra irmiği koyup yaklaşık yarım saat orta ateşte kavuruyoruz İrmik güzelce kavrulunca önceden kaynattığımız kaynar suyu yavaşça tencereye döküyoruz Karıştırıyoruz helva kıvamına geliyor Daha sonra da toz şekerini ekliyoruz karıştırıp toz şekeri tamamen eritiyoruz Helva kıvamındayken sulanıyor Ateşi kısarak yavaş yavaş karıştırıyoruz Helva kıvamına geldiğinde ateşten alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekliyoruz
Not: İrmiğimizi kavururken fazla kavurmuyoruz Yani kahverengi olmasını engelliyoruz Ne kadar kıvamında kavurursanız kendi doğal irmik renginde olacaktır Aşırı kavurursanız hem rengi hoş olmaz hem de yağı yandığından helva istediğiniz güzellikte olmaz
Afiyet olsun
*1 paket irmik (500gr )
*200 gr tereyağı
*12 çay bardağı zeytinyağı
*12 çay bardağı ayçiçek yağı
*50 gr folmalık fıstık
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
İrmik Helvası Hazırlanışı Tarifi Yapılışı Tencereye sıvı yağlarla birlikte tereyağını, fıstığı koyuyoruz Biraz erittikten sonra irmiği koyup yaklaşık yarım saat orta ateşte kavuruyoruz İrmik güzelce kavrulunca önceden kaynattığımız kaynar suyu yavaşça tencereye döküyoruz Karıştırıyoruz helva kıvamına geliyor Daha sonra da toz şekerini ekliyoruz karıştırıp toz şekeri tamamen eritiyoruz Helva kıvamındayken sulanıyor Ateşi kısarak yavaş yavaş karıştırıyoruz Helva kıvamına geldiğinde ateşten alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini bekliyoruz
Not: İrmiğimizi kavururken fazla kavurmuyoruz Yani kahverengi olmasını engelliyoruz Ne kadar kıvamında kavurursanız kendi doğal irmik renginde olacaktır Aşırı kavurursanız hem rengi hoş olmaz hem de yağı yandığından helva istediğiniz güzellikte olmaz
Afiyet olsun