
Irak ‘ tan Yöresel Bir Lezzet Pirinçli İçli Köfte Kubbeh (Kube) Tarifi İçin Malzemeler
Köftenin dış harcı için;
- 1 büyük fincan yasmin pirinç
- 2 büyük fincan sıcak su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük kahve fincanı un
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1/2 (yarım) fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 1 baş soğan
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
Irak ‘ tan Yöresel Bir Lezzet Pirinçli İçli Köfte Kubbeh (Kube) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinçleri sıcak su zerdeçal ve tuz ile iyice yumuşayana kadar haşlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcı için soğanları küçük küçük doğrayıp tavada kavuruyoruz.
- Daha sonra kıymayı koyup kavuruyoruz.
- Piştiğinde ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pirincin içine 1 fincan un ilave edip biraz su ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. İsterseniz robottan da geçirebilirsiniz.
- Elimizi ıslatıp içli köfte yapar gibi ıslattığımız parmağımızla ortasını açıyoruz. İç harcından koyarak kapatıyoruz.
- Kızgın yağda rengi altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.Afiyet olsun ….
Irak ‘ tan Yöresel Bir Lezzet Pirinçli İçli Köfte Kubbeh (Kube) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı