Teknoloji devi Apple, işletim sistemlerinin yeniliğini her devir el üstünde tutuyor. İşletim sistemimizi güncellemek ise cihazımızın performansını artırdığı üzere, olgularımızın inançta kalmasını da sağlıyor. Bu doğrultuda akıllı telefonlarımızı en son sürümle güncellemek ziyadesiyle mantıklı bir seçenek olarak önümüze çıkıyor.
Pekala iPhone cihazlarımızı en aktüel sürümlerine nasıl yükseltiriz?
1. iPhone ile yazılım güncelleme:

- Not: Güncelleme esnasında bir şeylerin karşıt gitme ihtimaline rağmen, yakın devirlerde gerçekleştirilmiş bir iCloud Yedeklemesi’nin bulunduğuna emin olun.
Şayet cihazınızdaki iOS sürümü yayımlanan son sürümden daha eskiyse, önünüze güncelle ve indir ve yükle seçeneği
OS’un daha şimdiki bir sürümü yayınlanmış ise önünüze İndir ve Yükle seçeneği belirecek. Bu seçeneğe tıklayarak iOS işletim sisteminin en aktüel versiyonunu iPhone cihazınız için edinebilirsiniz.
2. iTunes ile yazılım güncelleme:

- Not: Güncelleme esnasında bir şeylerin zıt gitme ihtimaline karşı yakın vakitlerde gerçekleştirilmiş bir iTunes Yedeklemesi’nin bulunduğuna emin olun.
Yukarıdaki süreçleri tamamladığınızda, iPhone cihazınız birinci olarak iOS işletim sisteminin yeni sürümünü internet aracılığıyla indirecek ve sonrasında bunu yükleyecektir. Yükleme sürecine başlamadan evvel cihazınızın pil pahasının %50’nin üzerinde ve cihazınızın şarja takılı olduğundan emin olun.
3. En yeni iOS sürümüne öbür kullanıcılardan daha evvel ulaşmak (Apple Beta Software Program):

Apple’ın her yeni işletim sürümünün test aşamalarını gerçekleştirdiği "açık beta" programına kaydolmak büsbütün fiyatsız. Ne var ki açık beta programı, yeni özellikleri en erken devranda deneme imkanını sunmasının yanında birtakım problemleri da beraberinde getirebiliyor. Apple, açık beta programına kayıt olacak olan kullanıcılarını cihazlarının zarar görebileceği konusunda uyarıyor.

Bu programa kayıt olmadan evvel cihazınızın tam yedeklemesini almayı unutmayın.