
İpeksi Kreması İle Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için malzemeler;
- 4,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 50-60 gram beyaz çikolata ( çok şart değil ama lezzetini 3-4 kat artırıyor)
- 1 paket krem şanti ( kremşantiyi çırpmak için yarım su bardağı süt)
- 150 gram bitter sütlü karışık çikolata ( ben karışık kullandım siz isterseniz sade sütlü veya bitter kullanabilirsiniz)
- 1,5 paket burçak veya bebe bisküvisi vs.
- Yarım kilo çilek veya muz (sade olarak da hazırlayabilirsiniz)
İpeksi Kreması İle Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Ocağa alalım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altını kapatıp tereyağı,vanilya ve beyaz çikolata ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakika sonra üzerine değecek şekilde strecleyip dolaba kaldıralım 3-4 saat kadar.
- Kremşantiyi yarım bardak süt ile çırpalım iyice soğuyan kremaya ekleyerek 6-7 dakika çırpalım.
- Rondodan geçirdiğimiz bisküvileri kaselere paylaştıralım, kenarlarına çilek dilimleri dizelim .
- Kremayı kaselerin yarısına gelicek şekilde ilave edelim.
- Üzerlerine biraz daha dilimlenmiş çilek veya muz koyalım.
- Yarım parmak boşluk kalacak şekilde paylaştıralım dolaba kaldıralım .
- Bu esnada çikolatalı ganajı hazırlayalım.
- Süt kremasını kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım altını kapatıp çikolataları ekleyelim tamamen eriyene kadar karıştıralım.
- Soğuduktan sonra kaselerin üzerlerine paylaştıralım.
- İyice soğuması için en az 1-2 saat dolapta bekletelim.
Kullandığım su bardağı 200 ml
Bu ölçülerde 250ml kavanozlarda 6-7 adet çıkıyor.
İpeksi Kreması İle Çikolata Ganajlı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı