Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ipek böceğinin döngüsü

ipek böceğinin döngüsü
0
170

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
kelebeğin döngüsü gibi ipek böceğin döngüsü var ve ben bunu araştırıyorum

Cevap: ipek böceğinin döngüsü

Yumuşaklığı ve parlaklığıyla yüzyıllardır en fazla tercih edilen kumaş olan ipekli ipekli böceği tırtıllarının ördüğü kozalardan yapılır Bu olağanüstü canlılar ilginç bir şekilde sadece dut yaprağı yerler Dut ağacı yapraklarından başka hiçbir şeyle beslenmezler

Ipek böceği tırtılları gelişimlerini tamamlayınca kelebek elde etmek için koza örmeye başlarlar Sonunda da kendilerini bu incecik ipek ipliklerden örülmüş kozalarına hapsedip uykuya dalarlar Önce belli ki yalnızca küçük bir tırtılla başlayan bu sürecin sonunda tırtıl kaybolurken ortaya ipekten örülmüş bir koza ile bir kelebek çıkmaktadır

URL *

Similar threads

kelebeğin dongusu gibi ipek boceğin dongusu var ve ben bunu araştırıyorum Cevap: ipek boceğinin dongusu Yumuşaklığı ve parlaklığıyla yuzyıllardır en cok tercih edilen kumaş olan ipek ipek boceği tırtıllarının orduğu kozalardan yapılır Bu mucizevi canlılar ilginc bir şekilde yalnızca dut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
BİR YUMAK İPLİK BIRAKABİLİYOR MUYUZ? Taze bir dut yaprağı üzerinde yumurtasından meydana çıkan ufacık tırtıl dünyaya gözlerini açtıktan bir zaman daha sonra büyük bir iştahla dut yaprağı yemeye başlıyor… Yedikçe büyüyor, dört beş kez gömlek değiştirip birbir buçuk ayda 7 ya da 8 santime...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Ipekli Böcekçiliğinin En Yaygın Olduğu Bölge Neresidir Ipekli Böceklerinin en yaygın olduğu bölgeler iller hakkında sizlere bilgi vermedne öce Ipek böceği nasıl oluşur özet olarak hatırlatalımKelebekler yumurtalarını dut yaprakları üstüne bırakır, yumurtladıktan üç dört gün daha sonra ölür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
SORU: 6 sınıf fen ve teknoloji dersinde bir soru sorulmuş ve ben anlamadım muavin olurmusunuz Soru şu yavru bakımı açısından farklılıklar gösteren hayvanlar hangileridir örnekler veriniz Yardımlarınızı bekliyorum YANIT: 1 Kurbağalar • Larva döneminde suda solungaç solunumu, ergin dönemde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
157
Dünya ekonomisi yönünden yaklaşık 15 ülkede ipek böcekçiliği yapıldığı halde, üretilen ipekler fazla sayıda ülkede tüketilmektedir Ilk ipeği 4000 yıl önce Çinliler ’in ürettiği bilinir Imal tekniği epeyce bakımlı tutulmuş, sonradan Anadolu ’da, sonra Avrupa ’da üretilmiştir Türkiye ’de yaklaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
290
858,557Konular
982,114Mesajlar
32,774Kullanıcılar
bitraxSon üye
Üst Alt