teknolojiuzmani
FD Üye

Intel, İrlanda’nın Leixlip kentinde bulunan Fab 34 için üretilen ilk EUV makinelerinin kurulumunu tamamladı. Şirket fabrikada ilk çip üretim ekipmanlarını iki ay önce kurmaya başlamıştı. EUV araçları tahmin edebileceğiniz gibi ASML tarafından üretildi.
Yarı iletken üretiminde kullanılacak makineler Avrupa’ya gönderilmeden önce ABD’nin Hillsboro kentindeki Intel birimine sevk edildi. Bunun nedeni belli değil, ancak Intel muhtemelen ekipmanı test etmek ve yeni fabrikasına göndermeden önce her şeyin hazır olduğundan emin olmak istiyor.

Bu Fab 34’e kurulması beklenen ASML makinelerinden ilki ve devamı gelecek. Intel, ASML üretimi sistemin “Intel 4 işlem teknolojisi için önemli bir rol oynadığını” söylüyor. Bir hatırlatma olarak, çip üreticisi bir süre önce üretim teknolojilerinin isimlendirmelerinde değişikliğe gitmişti. Bu bağlamda “Intel 4” olarak adlandırılan işlemi “7nm” üretim teknolojisi olarak düşünebilirsiniz.
Makinenin gönderilmesi için dört Boeing uçağı gerekti. Öte yandan ekipmanları Fab 34’e taşımak için 35 kamyon kullanıldı. Sistemler geçen yıl Aralık ayından bu yana parçalar halinde gönderildi ve tamamlanması aylar sürdü. Bu tür yarı iletken üretim süreçlerini merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.