Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

“İnsanlar, duşunmek sevmek ve inanmak icin dunyaya gelmiştir.” konulu kompozisyon

“İnsanlar, duşunmek sevmek ve inanmak icin dunyaya gelmiştir.” konulu kompozisyon
0
160

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Arkadaşlar “İnsanlar, duşunmek sevmek ve inanmak icin dunyaya gelmiştir ozdeyişini acıklayan bir kompozisyon arıyorum Soz JJRousseau'ya ait Bana yardımcı olursanız cok sevinirim

Cevap: “İnsanlar, duşunmek sevmek ve inanmak icin dunyaya gelmiştir konulu kompozis

Yaşamak; Sevincle, acıyla, huzunle, kederle, insanların birbirleriyle olan iletişimleriyle, ilişkileriyle, hayallerle, gecmişte olanlarla, tartışmalarla hayattan buyuk bir zevk cıkarmasını bilmektir Hani şekspir yaşam bir ruyadır adlı eserinde hayatın ne olduğunu acıklıyor Hayat nedir? Birlik Hayat nedir? Bir yanılsama, bir golge, bir masal

Ve en onemli şeyin bile bir değeri yoktur, cunku tum yaşam bir ruyadır ve ruyalarda yalnızca ruya Macbeth'tede şoyle diyor; Gezinen bir golgedir hayat, gariban bir aktor sahnede bir ileri bir geri saatini doldurur ve sonra duyulmaz olur sesi, bir masaldır gurultucu bir salağın anlattığı ki yoktur hicbir anlamı

Yaşamak; Bir amacı olmalı?
Yaşamın amacı: İnsanın kendi duşuncelerinin, kendi felsefesinin, kendi ideolojisinin peşinden yurumesi midir? Yoksa Sevginin, Aşkın, Heyecanın ve de tutkunun aşırı bir şekilde yaşanması mıdır? Ya da sadece bunları duşunmesi midir?

Yaşamak; Niyedir?
Niye mi yaşıyoruz insan cile cektikce yucelir, buyur bu dunya buyuk insanlar icin kurulu, buyuk dediğim manevi buyukluk, diğerleri figuran yani buyumek icin doğduk ve yaşamalıyız

Yaşamak; Doğmaktır
Doğduğumuz icin yaşıyoruz, belki de coğu insana doğmak ya da yaşamak ister miydin? Sorusuna hayır cevabı verebilirdi Ama yaşadığımıza gore EN GUZELİNİ YAŞAMAK DURUMUNDAYIZ

Yaşamak; Bir yerlere varabilmektir
Belki uzun belki kısa bir yoldasınız Her başarısızlık sizin icin birer kavşak Endişeleriniz, birer virajArkadaşlarınız bazen gaz pedalı olur bazen fren Duşmanlarınız trafik ışıklarındaki kırmızı Aileniz yolunuzdaki uyarı tabelaları İş hayatınız ise engebeli bir arazi Ama: Deponuz prensiplerinizle doluysa, Motorunuz iradeniz kadar sağlamsa ve yan koltukta tanrının varlığını her zaman hissediyorsanız, dilediğiniz yere mutlaka varacaksınız

Yaşamak; Dans etmektir
Partnerinizle tango yaparsınız, ayaklar birbirine dolandığında ne kadar buyuk bir bağlılıkla birbirinizi, sevdiğinizi anlarsınız Halay cekersiniz, el ele tutuşursunuz ve bu ne kadar birbirinize bağlı olduğunu gosterir

Yaşamak; Sevdiğini bulabilmektir
Neden ALLAH sadece bir kalp verdi bize? İki ayak verdi yurumek icin, iki el verdi tokalaşmak icin, iki kulak verdi duymak icin, iki goz verdi gormek icin, fakat neden bir kalp verdi Cunku diğer kalbi başka birine verdi gidip bulmamız icin

Yaşamak; Sevdiğini mutlu edebilmektir
İster miyim ruzgarlar kırsın dalını?
İster miyim guzel gozlerin nemlensin?
Hıckırık sarmasın dudaklarını;
Tanrı şahidimdir, hep benimlesin
Ne aşkını dilendim, nede sev dedim!
Ellerini tutmadım, gonulden sevdim
Adını kimseye hissettirmedim,
İyi bak, gor kendini, gozlerimdesin

Yaşamak; Baharı beklemektir
Her insan kendi baharında yaşamak ister ve o baharı bulabilmek icin, İkinci bir bahar olmadan

Yaşamak;Her şeydir
Soylediklerinize dikkat edin duşuncelere donuşur
Duşuncelerinize dikkat edin duygularınıza donuşur
Duygularınıza dikkat edin davranışlarınıza donuşur
Davranışlarınıza dikkat edin alışkanlıklarınıza donuşur
Alışkanlıklarınıza dikkat edin değerlerinize donuşur
Değerlerinize dikkat edin karakterinize donuşur
Karakterinize dikkat edin kaderinize donuşur (mahatma gandhi)

Yaşamak; Neden yaşıyoruz?
Bu soru, insanoğlunun ne kadar aciz bir varlık olduğunu gosteriyor Tamamen biyolojik bir şans sonucu yaşıyoruz! Nicin yaşıyoruz? Bu soruya tum cağlar boyunca filozoflar yanıt aramış, ancak felsefe ve filozoflar buna bir cevap bulamamışlardır Neden? Cunku yaşamın cevabına maddenin icinde rastlanmamaktadır

Nicin yaşıyoruz? Sorusuna sadece dinler bir cevap getirmektedirler Bu cevaplarının temeli, elcilerin getirdiği haberlerdi Rab: Ben kullarımı ancak bana ibadet etsinler diye yarattım diyor Bu bir imtihan dunyası, insanların elbette ki diğer canlılardan farkı var Aklı var, iradesi var ve nefsi var Dunyaya gelme amacımız, beklide bu imtihan Allaha en guzel kulluk ederek, sadece ona ibadet ederek, onun icin yaşayarak hayatımızı tamamlamak mıdır?

Bu dunya yalancı bir dunya Bakın etrafınıza her şey sahte Her şey yalan Bugun varlar yarın yoklar Yaşımız ilerliyor, bakın yuzunuze nasılda kırışıyor, bakın sacınıza nasılda beyazlıyor Bir zaman sonra merenlerden cıkarken bile kesileceğiz Yaşlanacağız Sağlığımız, gencliğimiz, diriliğimiz bile yalan Zamanla onları bile kaybedeceğiz Peki, bu gidişat nereye hic duşundunuz mu? Lutfen duşunun bu soruyu tekrar tekrar sorun kendinize

Yaşamak; Boşa gecen koskoca bir yaşamdır
Sıkıntıyı sevmez insanoğlu Kolay yollar, ucuz careler arar Hemen anlamak, kavramak ister her şeyi Kendini en başta Kendini anlamadan, anlamaya calışmadan bir omur tukenir gider Kişi olume yakın bir anında sorar kendisine; Ben kimdim? Ne yaptım? Neden yaşadım? Ne icin? Hangi amac icin? diye Yanıt veremediğinden ki veremez boşa uctuğunu anlar koskoca yaşamın

Yaşamak; Mucadele edip, savaşmaktır
İnsanlar, onlerine birer hedef koyup ve bu hedefleri gercekleştirebilmek icin, surekli bir arayış ve de mucadele icinde olup hep savaşırlar Bunu yaparken de ve de sonlara doğru yaklaşırken, buyuk bir haz alırlar Bu haz onlara yaşamın amacını anımsatır Hedefler sona ulaştıkca yeni hedefler başlar ve psikolojik olarak tatmin olmaya calışırlar (iyi ki yaşıyorum)

Yaşamak; Beklemektir
Bazen hayatınızda surekli olarak bir şeyleri beklersiniz ama sadece beklersiniz

Yaşamak; İnsanın ta kendisidir aslında
Genel cercevede duşunduğumuz zaman; İnsanın ruh hali ne ise, yaşamın amacı odur
Senin ruh halin seni nereye goturuyorsa, yaşamın amacı o dersin Sevmek mi? var ruh halinde, amac SEVGİDİR dersin Hastalık mı? Var ruh halinde, amac SAĞİLIKLI BİR YAŞAM dersin Aşk mı? Var amac AŞKIN PEŞİNDEN YURUMEK dersin bir yerde surgun olarak mı yaşıyorsun amac OZGURLUKTUR dersin