Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

insanın ekonomideki yeri

insanın ekonomideki yeri
0
113

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
insanın ekonomideki yeri ve önemi
insanın ekonomideki yeri nedir

Ekonomi üretim, ticaret, yayılma ve tüketimden oluşan insan aktivitesidir Ekonomi belirlenmiş bir alan içindeki ekonomik sistemden oluşur Bu sistem o bölgedeki işgücünü, sermayeyi, doğal kaynakları; üretim, ticaret ile dağıtımda rol bölge hesaplı kuruluşları ve o bölgedeki mülk ile hizmetlerin tüketimini içerir Bir ekonomi teknolojik evrim, tarih ve sosyal organizasyon ile coğrafya, doğal kaynaklar, kazanç ve ekoloji gibi ana faktörlerin birleşmesiyle oluşur

Bütün meslekler, kuruluşlar veya idareli faaliyetler ekonomiye katkıda bulunur Tüketim, tasarruf ve yatırım ekonominin çekirdek öğelerindendir ve pazarın dengesini belirler Ekonominin ilk, ikincil ve üçüncül elde etmek üzere üç sektörü mevcuttur

Tarih boyunca toplumlar karmaşıklaştıkça ekonomi de gelişmiştir Sümerler mülk paraya dayanan büyük ölçekte bir ekonomi oluştururken, günümüzdeki anlamıyla birincil ekonomiyi Babilliler ve komşu büyük kasaba devletleri kurmuştur

alıntıdır *

858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt