Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İngilizce cv hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz

İngilizce cv hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz
0
140

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ben kelimesinin kullanımı: ‘Ben’ kelimesini cok sık kullanmamaya bakın İngilizce kullanımda oldukca kotu bir tat bırakabileceği gibi, takım oyuncusu olmadığınız algısını da yaratabilir

Amerika’da bulunduğum yıllarda bircok yabancı oğrencinin CV’lerini hazırlamalarına yardımcı oldum Neredeyse 15 senedir, uluslararası yazışmalarda hangi kulturlerden insanları ne tur hataları yaptığını cok iyi analiz ettim Amerika’daki calışma yıllarım suresince, profesyonel yazım teknikleri konusunda muazzam deneyim kazandım İş hayatım suresince calıştığım kişiler hep ust duzey isimlerden oluştuğundan, bu konuda başka bir şansım yoktu

İşim gereği yıllardır profesyonel tanıtım yazıları hazırlıyorum Bunlara ust duzey yoneticilerin ‘executive profile’ yada biyografi adını verebileceğimiz tanıtımları da dahil Profesyonel iş yazışmaları konusunda oldukca yoğun tecrube ve başarı kazandım Bu bilgilerden 5 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum

On Yazı (Cover Letter): On yazı hazırlamanız stratejik acıdan cok faydalı Mumkunse 2 paragrafı aşmayacak şekilde şirkete kazandırabileceklerinizi ifade edin Hayat hikayenizi okumaya vakit olmadığından, kısaca başvurduğunuz pozisyon icin gerekli yeteneklerinize odaklanmanız cok onemli Genel kural olarak ne CV’nizi nede on yazınızı hazırlarken kotu bir İngilizce kullanmamayı ve gramer hataları yapmamayı ilke edinin Gerekiyorsa, yabancı diline guvendiğiniz bir dostunuzdan destek isteyin Yada bu konuda size destek verecek bircok kurum var Yardım alın İyi İngilizce oğrenmiş olmak ile, İngilizceyi iyi konuşabiliyor yada yazabiliyor olmak birbirinden cok farklı şeyler

Orneğin: ‘I believe I can contribue to the success of XYZ’ –‘I believe’ gibi kelimeler kullanacaksanız eğer, şirkete kazandıracak bir şeyiniz varsa, o şeyin ne olduğunu yazın ‘I received many awards for highest sales in the industry I believe I can use my skills to contribute to the success of XYZ’ tarzını tecih edin

Abartmayın: Turkce duşunmekten mi olur bilmem, genelde Turkler İngilizce bir yazı yazdıklarında bir ‘abartı’ durumu soz konusu oluyor Bunun kelimelerin anlamlarının doğru olmasından ama kullanış yerlerinin yanlış olmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum

Orneğin: ‘It will be an honor for me to work at your esteemed company’ Bu tarz cumleleri birde Nijerya’dan gelen spam mektuplarında goruyorum!

Formatı Carptırmayın: Mutlaka en son iş deneyiminizden gecmişe doğru gidin Bu her tur CV’de aynıdır Kişisel bilgilerinizi (doğum yeri, yılı gibi) CV’nizin başına koyup vakit harcattırmayın En sona eklemeniz yeterlidir 20’li yaşlarınızdaysanız ve henuz fazla bir iş tecrubeniz yoksa, eğitiminizi on plana cıkartmayı deneyin Yani CV’nin başlarına Academic Background girin onun arkasından Professional Work Experience kısmı gelsin

Kişisel Hedefleriniz: Ozellikle iş hayatına yeni başlayan kişiler ‘Objectives’ kısımlı bir başlık acmayı tercih ederler Buraya yazılan yazılara kotu orneklerden bir tanesi şoyle: “I want to reflect my skill of communication professionally, relevant to the education I got on this branch Cumlenin gramer olarak sorunlarına değinmeyeceğim bile Ama burada tek bir konuyu ele almak istiyorum: ‘I want’ (istiyorum, talep ediyorum) manasına gelen bu kullanımdan kacının ve daha nazik bir form olan ‘I would like to’ formuna gecin Lutfen!

Ben kelimesinin kullanımı: ‘Ben’ kelimesini cok sık kullanmamaya bakın İngilizce kullanımda oldukca kotu bir tat bırakabileceği gibi, takım oyuncusu olmadığınız algısını da yaratabilir

Yazım Tekniği: Bu CV’nizin en onemli, en can alıcı unsurunu oluşturuyor CV’nizin yazım dili, kelimelerin kullanılışı, ifade şekli sizi iş goruşmesine cağırtacak en onemli faktor Eğer yazı yazmak konusunda cok deneyimli değilseniz, mutlaka yardım alın Araştırın, oğrenin ve yapabileceğinizin en iyisini yapın

858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt