Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İngilizce cv hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz

Hoş geldin! diyarkurt tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İngilizce cv hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ben kelimesinin kullanımı: ‘Ben ’ kelimesini fazla sık kullanmamaya bakın İngilizce kullanımda oldukça fena bir lezzet bırakabileceği gibi, takım oyuncusu olmadığınız algısını da yaratabilir

Amerika ’da bulunduğum yıllarda birçok tanıdık olmayan öğrencinin CV ’lerini hazırlamalarına yardımcı oldum Hemen Hemen 15 senedir, milletlerarası yazışmalarda hangi kültürlerden insanları ne tür hataları yaptığını analiz ettim Amerika ’daki egzersiz yıllarım süresince, profesyonel yazım teknikleri konusunda çok büyük tecrübe kazandım Iş hayatım süresince çalıştığım kişiler her zaman üst düzey isimlerden oluştuğundan, bu konuda diğer bir şansım yoktu

İşim gereği yıllardır profesyonel tanıtım yazıları hazırlıyorum Bunlara üst seviye yöneticilerin ‘executive profile ’ yada biyografi adını verebileceğimiz tanıtımları da dahil Profesyonel meslek yazışmaları konusunda epeyce yoğun tecrübe ve galibiyet kazandım Bu bilgilerden 5 tanesini sizinle paylaşmak istiyorum

Ön Yazı (Cover Letter): Ön yazı hazırlamanız stratejik açıdan çok yararlı Mümkünse 2 paragrafı aşmayacak şekilde şirkete kazandırabileceklerinizi ifade edin Yaşam hikayenizi okumaya vakit olmadığından, özet olarak başvurduğunuz pozisyon için gerekli yeteneklerinize odaklanmanız çok önemli Genel kural olarak ne CV ’nizi nede ön yazınızı hazırlarken fena bir İngilizce kullanmamayı ve gramer hataları yapmamayı prensip edinin Gerekiyorsa, yabancı diline güvendiğiniz bir dostunuzdan takviye isteyin Yada bu konuda size destek verecek çoğu kurum var Destek alın İyi İngilizce öğrenmiş olmak ile, İngilizceyi iyi konuşabiliyor yada yazabiliyor almak birbirinden çok bambaşka şeyler

Örneğin: ‘I believe I can contribue to the success of XYZ ’ –‘I believe ’ gibi kelimeler kullanacaksanız eğer, şirkete kazandıracak bir şeyiniz varsa, o şeyin ne olduğunu yazın ‘I received many awards for highest sales in the industry I believe I can use my skills to contribute to the success of XYZ ’ tarzını tecih edin

Abartmayın: Türkçe düşünmekten mi olur bilmem, genelde Türkler İngilizce bir yazı yazdıklarında bir ‘abartı ’ durumu söz konusu oluyor Bunun kelimelerin anlamlarının içten olmasından ama kullanış yerlerinin yanlış olmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum

Mesela: ‘It will be an honor for me to work at your esteemed company ’ Bu stil cümleleri birde Nijerya ’dan gelen spam mektuplarında görüyorum!

Formatı Çarptırmayın: Mutlaka en son iş deneyiminizden geçmişe doğru gidin Bu her nesil CV ’de aynıdır Kişisel bilgilerinizi (doğum yeri, yılı gibi) CV ’nizin başına koyup vakit harcattırmayın En sona eklemeniz yeterlidir 20 ’li yaşlarınızdaysanız ve az önce fazla bir meslek tecrübeniz yahut, eğitiminizi ön plana çıkartmayı deneyin Yani CV ’nin başlarına Academic Background girin onun arkasında Professional Work Experience kısmı gelsin

Bireysel Hedefleriniz: Bilhassa iş hayatına yeni başlayan kişiler ‘Objectives ’ kısımlı bir başlık açmayı seçim ederler Buraya yazılan yazılara fena örneklerden bir parça başına şöyle: “I want to reflect my skill of communication professionally, relevant to the education I got on this branch Cümlenin gramer olarak sorunlarına değinmeyeceğim bile Ama burada tek bir konuyu koyulmak istiyorum: ‘I want ’ (istiyorum, istek ediyorum) manasına gelen bu kullanımdan kaçının ve daha nazik bir form olan ‘I would like to ’ formuna geçin Lütfen!

Ben kelimesinin kullanımı: ‘Ben ’ kelimesini fazla sık kullanmamaya bakın İngilizce kullanımda epeyce kötü bir tat bırakabileceği gibi, ekip oyuncusu olmadığınız algısını da yaratabilir

Imlâ Tekniği: Bu CV ’nizin en manâlı, en can müşteri unsurunu oluşturuyor CV ’nizin yazım dili, kelimelerin kullanılışı, açıklama şekli sizi iş görüşmesine çağırtacak en önemli etken Eğer yazı kâğıda dökmek konusunda çok tecrübeli değilseniz, mutlaka yardım alın Araştırın, öğrenin ve yapabileceğinizin en iyisini yapın *

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt