teknolojiuzmani
FD Üye

İncirli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Keki için :
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 8 adet kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi
- Kabartma tozu, vanilya
- 1 lire süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 poşet toz kremşanti
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı su
İncirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel su, şeker ve granül kahveyi çukur kapta karıştırıp kaynatmadan dolaba koyun.
- Keki hazırlamaya geçelim: İnciri küp küp doğrayın, ceviz içini ağıza gelecek halde çok ufalamadan ezin.
- Yumurta ve toz şekeri çırpın, öbür materyalleri de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış kare borcama harcı dökün.
- 170 derecede ağır ağır pişirin (yaklaşık 40 dk) pişen kekin üzerine dolaptaki karışımı dökün.
- Muhallebi için tereyağı ve kremşanti hariç öteki materyalleri daima karıştırarak pişirin.
- Yoğunlaşınca tereyağını ekleyip karıştırın.
- Ilıyınca kremşantiyi ekleyip çırpın ve kekin üzerine dökün.
- Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.