Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İncirli Tatlı

İncirli Tatlı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
incirli-tatli.jpg

İncirli Tatlı Tanımı İçin Materyaller


Keki için :
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 8 adet kuru incir
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Kabartma tozu, vanilya
Muhallebisi için ;
  • 1 lire süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz kremşanti
Keki ıslatmak için;
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı su

İncirli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel su, şeker ve granül kahveyi çukur kapta karıştırıp kaynatmadan dolaba koyun.
  2. Keki hazırlamaya geçelim: İnciri küp küp doğrayın, ceviz içini ağıza gelecek halde çok ufalamadan ezin.
  3. Yumurta ve toz şekeri çırpın, öbür materyalleri de ekleyip karıştırın.
  4. Yağlanmış kare borcama harcı dökün.
  5. 170 derecede ağır ağır pişirin (yaklaşık 40 dk) pişen kekin üzerine dolaptaki karışımı dökün.
  6. Muhallebi için tereyağı ve kremşanti hariç öteki materyalleri daima karıştırarak pişirin.
  7. Yoğunlaşınca tereyağını ekleyip karıştırın.
  8. Ilıyınca kremşantiyi ekleyip çırpın ve kekin üzerine dökün.
  9. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
İncirli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,675Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt