bilgisayarci
FD Üye

İncirli Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı kadar un
- 10-12 adet yas incir
- Yarım su bardağı şeker
İncirli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak incirlerimizi küp küp doğrayıp üzerine şekerini ilave edip ocağa alıyoruz yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (eğer hazır incir reçeliniz varsa onu da kullanabilirsiniz)
- Bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alarak üzerine yumurta ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra kontrollü olarak unu ekliyoruz.
- Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yaklaşık 15 dk kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra hamurdan mandalına büyüklüğünde bir parça ayırıp geri kalan kısmı oklava yardımıyla açıp kalıbımıza seriyoruz.
- Hazırlayıp soğuttuğumuz incirli harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
- Daha sonra ayırdığımız hamurdan şeritler keserek üzerine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
İncirli Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı