
İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet incir
- 125 gram yumuşak margarin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay bardağından bir parmak eksik ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İncirli Cevizli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İncirleri sıcak suda 10 dakika bekletin.
- Daha sonra çıkarıp minik minik doğrayın.
- Başka yandan margarini ,pudra şekerini ,sıvı yağ ,yumurta ,tarçını kaba alın güzelce karıştırın .
- Sonra cevizi, nişastayı ,unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı yavaş yavaş da ununu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Son olarak da küçük küçük doğradığımız incirleri ek edin.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp tepsiye sıralayın.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 20 -25 dk ortası pişirin.