İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 20 adet kuru incir1 su bardağı ceviz içi (Iri çekilmiş)40 gr tereyağı Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker1 5 su bardağı su34 damla limon İncir Tatlısı Tarifi Yapılışı İncirler sıcak suda 15 dk bekletilir sonradan sapları kesilir Ceviz ile doldurulur Borcam tepsiye dizilirAralarına da ufak minik doğranmış tereyağı dizilir160 derece fırında 15 dk kızartılırÖncesinde şerbetimiz yapılır Su ve şeker kaynatılır ve ardındaki limon suyu sıkılıp ocaktan alınırKızaran incirlerin kenarından şerbetimiz dökülür Tekrar fırına sürülürYaklaşık 1015 dk daha pişirilir sonradan ılık veya soğuk olarak servis edilir İsteğe göre kaymak veya katı krem şanti ile servis edilebilirol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.