teknolojiuzmani
FD Üye

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo incir
- 8 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- (yoksa yarım limon suyuda ekleyebilirsiniz)
İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İncirlerimizi güzelce yıkadık ve süzdürdük.
- Baş kısımlarından kesip, çatal yardımıyla iki üç yerinden delikler açtık.
- Bir gece öncesinden şekere yatırıp, bu şekilde beklettik.
- 2 kilo incir için, 2 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte kıvam alana kadar kaynattık.
- Reçel kaynamaya başlayıp kıvam alınca, bir tatlı kaşığı limon tuzu ekledik. (eğer limon tuzunuz yok ise yarım limon suyuda ekleyebilirsiniz).
- Son olarak tabak testi yapılır.
- Eğer tabağa damlatılıp, reçelin hızlıca aşağıya doğru akmadığını görüyorsanız reçel kıvam almış demektir.
- Altını kapatın ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup, ağzını tam kapadıktan sonra bir gece şişeyi ters çevirip bekletin.
- Diğer gün afiyetle tüketebilirsiniz????????.