
İncir Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo sarı incir
- 4 kilo şeker
- 2 litre su
- Yarım limon yahut 3-4 tane limon tuzu
İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel su ve şekeri koyuyorum ocağa.
- Birinci kaynayınca yarım saat falan kısık ateşte kıvam alana kadar kaynıyor.
- Bu ortada da incirleri güzelce yıkayıp küp küp doğruyoruz.
- Şerbet biraz yoğunlaşınca incirleri içine bırakıyoruz.
- Ve bi yarım saat de incirler pişene kadar kaynatıyoruz.
- İncirler pişti ise ve kıvamı hoş ise limonumuzu sıkıyoruz beş dakika da o denli kaynatıyoruz .
- Sıcak iken kavanozlara doldurup zıt çeviriyoruz ki kapağı sıksın ve bozulmasın.
- 6 ay yahut daha fazla bu türlü soğuk bir yerde saklayabilirsiniz tabi bitmezse
afiyet olsun.