İncir Reçel Dolgulu (Kruvasan) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya isdeğe bağlı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya (Veya yarım yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5.5 su bardağı un dikkatli ekleyin
- 125 gram tereyağı
- İç dolgusu içi
- İncir reçeli yahut çikolata yada marmelat
- Boş da yapabilirsiniz isdediginiz üzere
İncir Reçel Dolgulu (Kruvasan) Tanımı Yapılışı
- 1 süt su şeker ılık olarak bir kabın içinde karıştırıyoruz ve 5 dakika ön maya yapılır.
- 2 daha sonra 2 yumurta birini sarısı alınır.
- Hamurun üzerine sürmek için bir kaşık süt koyularak enson tuzu da ekleyip unu dikkatli bir halde ekleyerek ele yapışmayan özlü hamur yapıyoruz mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamuru 8 eşit kesime bölerek beze yapıyoruz hepsini servis tabağı büyüklükte açıp ortalarına yumuşak tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz.
- Tabaktan alıp tezgahta merdane yada oklavayla yuvarlak olarak açıyoruz.
- Açılan hamur tabak kalınlığında olmalı.Kruvasanları biraz büyük olmasını isterseniz 8 eşit modüle bölerek de yapabilirsiniz.
- Küçük isterseniz 16 modüle bölebilirsiniz.
- Ortasına istediğiniz reçel marmelat yada çikolata koyarak geniş tarafından kendimize çekerek rulo yapıyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine yada boş tepsiye dizip tepsi mayası yapıyoruz bu çok değerli daha sonra yumurta sürüp 180 dercede pişiriyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.