İnat etti 23 yıldır susuyor 1549049429 1549049429 inatetti23yildirsusuyor5c549e5a341b2inatetti23yildirsusuyor5c549e5a341b2 http:wwwinternethabercomimagesnews67708 İnat etti 23 yıldır susuyor 7 yaşındayken ailesi ve köylülere küstü Evlenirken dahi konuşmadı 23 yıldır susmasının nedeni bir bisiklet Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köyde oturan ve bugün 30 yaşında olan Suat Tek, bisiklet almadıkları için küstüğü ailesi ve yakınlarıyla 23 yıldır konuşmuyor Bin 800 nüfuslu köyde çiftçilik yaparak geçimini karşılayan RıdvanMedine Tek çiftinin 3 çocuğundan biri olan Suat Tek, 7 yaşından itibaren ailesi ve yakınlarıyla konuşmamaya başladı İlköğretimini köyündeki okulunda tamamlayan, buradaki öğretmen ve arkadaşlarıyla konuşarak irtibat kuran Suat Tek, evine döndüğünde yeniden suskunluğa gömüldü İlkokulun peşinde Mustafakemalpaşa Endüstri Meslek Lisesine dışarı giden ve burada da ayrıca öğretmenleri keza de arkadaşlarıyla konuşan Suat Tek, onun haricen ailesi, yakınları ve köy sakinleriyle konuşmama inadını sürdürdü 1549049429 1549049429 inatetti23yildirsusuyor5c549e5a5b842inatetti23yildirsusuyor5c549e5a5b842 http:wwwinternethabercomimagesotheryedieminnkoma Suat Tek (sağdaki) ne sağır ne dilsiz Lakin 23 yıldır kimseyle konuşmuyor Nedeni de 7 yaşında istediği bisikletin alınmaması Tekirdağ'da askerliğini yaptığı sırada da çevresiyle konuşarak iletişim karşılayan Suat Tek'in ağzını, vatani görevini tamamlayıp, köyüne döndüğünde yine neredeyse bıçak açmadı İçinden konuşmak gelmiyor Suat Tek (sağdaki) 23 yıldır sessiz Suat Tek, bu süre içinde ailesi, yakınları ve köy sakinleriyle yazarak irtibat sağladı Suat Tek, neden konuşmadığına karşın soruya, Konuşmamamın hiç nedeni yok İçimden gelmiyor Bilmiyorumyanıtını verdi Suskunluğunu devam ettirecek misinyönündeki soru üstüne de Tek, Böyle iyi Konuşmak istemiyorum Hayırdedi NİKAHINDA BİLE KONUŞMADI Memurun Benzeşen olarak kabul ediyor musunsorusuna, yazıyla evetyanıtını vererek evlendiği Azerbaycanlı eşinden boşanan Tek, boşanma işlemlerinin yürütüldüğü mahkemede de yeniden yazarak derdiğini anlattığını belirtti Suat Tek'in dedesi Veysel Zeybel de gencin 7 yaşından bu yana kendileriyle konuşmadığını söyledi Bu durumdan büyük üzüntü duyduklarını açıklayan Zeybel, Torunum 7 yaşındayken babasından bisiklet istedi Babası, fiziksel durumundan nedeniyle alamayacağını söyledi Bu olaydan sonra küstüğünü sanıyoruz Yine De babası bir süre sonradan konuşsun diye bisiklet aldı Fakat yine hiç konuşmadı İlkokula sırası gelmişken bilhassa bir gün peşine düşüp takip ettim Okulda arkadaşlarıyla konuştuğunu gördüm Ama eve gelince yine sustu Bizlerle hiç konuşmadı Asker arkadaşlarıyla da irtibat kurduk ve Suat'ın orada konuştuğunu öğrendik 2006 yılında Azerbaycan'dan bir kızla evlendirdik Onunla da konuşmamış Konuşması için elimden geleni yapıyorum Veysel Zeybel, torununun maddi ve ruhsal açıdan hiçbir eksikliği olmadığını belirterek, Konuşması için elimden geleni yapıyorum, fakat bir türlü başaramıyorum Bugüne dek birçok doktora gittik Durumun psikoljik olduğunu söylediler Bir türlü soruna çözüm bulamadıkdiye konuştu Rıdvan Tek ise oğlunun bu tutumundan nedeniyle son derece ağlayan olduklarını, oysa yapacak hiçbir şeylerinin bulunmadığını söyledi Konuşması için oğlunun dedesiyle beraber kaldığını ifade eden Tek, Her türlü yolu denedik, fakat oğlumuzu bizimle konuşmasını sağlayamadıkdedi Köy halkı onun konuşmasını bekliyor Köylülerden Hasan Demir de Suat Tek'in askere gittiğinde konuştuğunu öğrendiklerinde büyük sevinç yaşadıklarını, askerlik dönüşünde köyde de konuşacağını sandıklarını belirtti Ama gencin vatani görevini tamamlayıp köye dönüşünde kendileriyle iletişim kurmak için her tarafta kaleme ve kağıda sarıldığını açıklayan Demir, Tüm köy Suat'ın konuşacağı günü ilgiyle bekliyoruz Neden böyle yapıyor, bilemiyoruzdiye konuştu
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.