
İnanılmaz Derecede Kolay Ve Lezzetli Tel Tel Ayrılan Açma Tanım Tanımı İçin Materyaller
- ️1 su bardağı ılık süt
- ️1 su bardağı ılık su
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️2 yumurta beyazı (Sarıları üzeri için )
- ️2 yemek kaşığı toz şeker
- ️1 paket kurumaya
- ️5 su bardağı un
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram tereyağ
- ️Susam
İnanılmaz Derecede Kolay Ve Lezzetli Tel Tel Ayrılan Açma Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri karıştıralım yumuşak bir hamur elde edelim. Unu denetimli bir halde ek edelim.
- Hamurun üzerini kapatalım ve 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alalım ve toparlayalım. Paçalara bölelim.
- Görüntüdeki üzere dikdörtgen formunda açalım.
- Ortasına tereyağ sürelim dik olacak biçimde rulo yapalım ve ortadan keselim. Birbirine saralım ve birleştirelim.
- Tepsiye alalım üzerini bezle kapalım 25-30 dk tepsi mayasına bırakalım.
- Ayırdığımız yumurta sarılarını üzerine sürelim isteğe bağlı susam ve çörekotu serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 170- 180derecede pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.Tarifi detaylı bir biçimde aşağıdaki görüntüden izleyebilirsiniz. Bana takviye için youtube’ kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen