Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Imperium Romanum

Imperium Romanum
0
85

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Imperium Romanum

Roma bir gunde kurulmadı ama oyunu da oyle mi pek emin değiliz

Şehir simulasyon oyunları Simcity ile başlayan uzun soluklu bir hikaye oyun dunyası icin Ancak bu turun gelişimi acısından 2006 yılı cok onemlidir Ozellikle Roma eksenli oyunlar icin ayrı bir onemi var 2006 yılının Civcity:Rome, Glory of the Roman Empire ve Ceasar serisinin en başarılı oyunu Ceasar 4 oyunları ile Roma halkına dağ bayır demeden hizmet ettik, su isteyene şarap , un isteyene ekmek verdik Bu saydığım oyunlarla artık sadece şehir kurmuyor, antik Roma İmparatorluğunu tarihsel olarak canlandırıp, Roma'nın bir gunde kurulmadığının şahitliğini yapıyorduk Tum bunları yaşayan bir oyuncu olarak Imperium Romanum'u gorduğumde icimdeki Sezar olma isteği tekrar alevlendi ve buyuk bir hevesle başladım oyuna ancak farkettim ki Glory of the Roman Empire ile aynı geliştiricinin elinden cıkmış oyun ilkinin adeta kopyası , geliştirme sadece Latince isimle sınırlı kalmış Oyun detaylarına girmeden once, oyunun vasatı aşamadığını belirteyim Grafikler kimi zaman goze hoş gelsede, artık zamanın dışında kalmış basit dizaynlar, Roma devri kokusunu oyun boyunca verememesi, inanılmaz derece sınırlı ordu sahibi olabilmemiz hele bu orduları hareket ettirmenin tam bir eziyete donuşmesi oyunun eksileri Imperium'dan yeni birşeyler bekliyorsanız, hani daha once tatmadığınız bir Roma oyunu lezzeti; hayal kırıklığı sizi bekliyor
Imperium'da geniş olarak bir campaign oyunu bulunmuyor Yerine uc farklı oyun tipi var İlk olarak Historyseceneğinde Roma tarihinden sayfalar goruyoruz Belirli bir tarihten başlayarak bu zamanda ilerlemek yoluyla farklı bolge ve zamanlara ait oyunları acıyor Rome in 509 BC, Rome in 146 BC, and Pompeii in 70 BC yıllarından birini secerek başlıyoruz Bu tarihsel oyun seceneği Roma'nın doğuş yıllarını en tanınmış şehirleriyle oynamamızı sağlıyor Tarihsel surec icerisinde ilerledikce farklı gorevler veriliyor ve bizlerde bunları tamamlayıp oyunu bitiriyoruz Bu konuda pek esneklik tanınmamış maalesef Diğer oyun seceneğimiz Scenerioda ise Caesarea, Pompeii , Genoa , Odessos, Verona, Venice gibi onemli Roma İmparatorluğu şehirlerini yonetiyoruz Şehirler karışık olarak kolay, orta, zor gibi oyun seviyeleri ile duzenlenmiş ve butun bu Roma şehirleri arasındaki ticaret ilişkisi ise tarihle aynı paralelde yapılmış Orneğin Sparta şehri Thessalonica'ya şarap satıyor, Odessos ise Genoa'dan mermer alıyor, tarihtede bu ticari ilişki olduğu duşunulerek uyarlanan bir oyun duzeni kurulmuş Yine tarihe uygun olarak şehirlerin coğrafi yapıları birebir aynı olarak tasarlanmış(Bunu bilecek kadar ne tarih nede jeoloji bilgim var, ben yapımcının yalancısıyım yinede inanmayan arkadaşlar araştırabilir) Son olarak, bence esas olarak alınması gereken oyun seceneği Romedan hayal kırıklığı ile bahsetmek istiyorum Oyun acılır acılmaz birşey yapmanıza gerek kalmadan gorevlerin coğu tamam lanmış oluyor Bir kac tık ile geri kalan gorevler en fazla 10 dk icinde, en sona kalan Colosseum yapma gorevini ise toplamda 15dkicinde yapıyoruz ve oyunumuzu tamamlıyoruz Uzulerek soyluyorum daha fazlası yok
Imperium'un uretim kaynakları ise turun diğer oyunlarıyla aynı Taş, odun, şarap, un, et, mermer, altın ve demir ham maddelerimiz ile hem ticaret yapıyor hemde Roma halkının hizmetine koşuyoruz Bu ture yabancı olanlar icin biraz bahsetmek gerekirse, amacımızın sadece şehir kurmak değil aynı zamanda halka iş bulmak, gerektiğinde para vererek ekonomlerini duzeltmek olduğu soylemek istiyorum Halkın ihtiyacı demişken oyunun bir diğer ozelliği ise Roma zamanında yaşanan sınıf farkınıda yansıtması Temel olarak dort sınıfa ayrılmış olan halkın istekleride sınıfına gore değişiyor Kole sınıfının isteği yok, sadece calışıyorlar ve slave shelter'larda konaklıyorlar Alt tabaka genel olarak Casa ve Magalia evlerinde, şehrin dışında coğu imkandan uzak yaşıyorlar ve genelde domuztahıl ciftliklerinde calışıyorlar İstekleri ekmekle sınırlı Orta sınıf ise kısmen daha problemli oluyor oyuncuya Domuse evlerinde şehrin icerisinde yaşıyorlar ve fırın, kasap gibi yerlerde calışan bu sınıfın ekmek, et gibi istekleri oluyor Aynı zamanda dua etmek icin tapınak taleplerini karşılamadığınızda hemen bir isyan hareketi oluşuyor
Elitist sınıfımız ise politikacı ve şehir yonetiminden sorumlu insanlar Villa evlerinde şehrin ortasında yaşayan bu ustun sınıfın istekleri şarap gibi luks tuketim malları oluyor Genel olarak karşılanmayan her ihtiyac sonra problem olarak donuyor ve bu bazen cok can sıkıcı olabiliyor Mikro yonetim acısından zaman zaman halkın her bireyine tıklayıp ihtiyacı neymiş diye bakıyor sonrada onları memnun etmek icin ayaklarının dibine kadar hizmet goturmek zorunda kalıyorsunuz Toplanan bir kac vatandaş siz ihtiyaclarını karşılayana kadar ayaklanma hareketine girişiyor Aynı şekilde hicbir sebep yokken şehrin bir kac noktasında yangın cıkıyor Onlem olarak prefecture'ler yapmaya başlıyorsunuz fakat bir sure sonra, sayısı şehrinizdeki evlerin yarısına ulaşan bu yapılara rağmen yangın olayları sinir bozucu şekilde devam ediyor ve sizde boylece Roma'nın Neron'u olarak tarih sayfasında yerinizi alıyorsunuz
Savaş, bu turun vazgecilmez unsurunu oluşturmasada tamamen vakit kaybı olarak nitelendirebileceğimiz bir ordu yonetimiyle karşılaşıyoruz Bu hakimiyet zorluğu uzerine birde her birim icin ayrı bina yapmak zorunda olmanız hem para hem alan kaybına sebep oluyor Bu şartlar altında piyade,okcu, atlı birliklerinden istediğinizi yapabilirsiniz
Gorsel acıdan Imperium gayet guzel grafiklere sahip Glory of the Roman Empire'ın 3D grafik motoru geliştirilerek oyuna dahil edilmiş Karakter animasyonlarının başarılı olması, gercekten guzel betimlenen hava koşulları yağmur efekti ayrı bir havavermiş oyuna , ruzgardan savrulan ağac animasyonları ve diğer cevre efektlerine ek olarak Antik Roma uygarlığının binalarının detaylı işlenmesi grafik yonunden oyunun 3D motorunu tamamlayıcı unsurlar
Coklu oyuncu desteği bulunmamasına rağmen, online olarak yuksek skor karşılaştırma ozelliği Imperium'un one cıktığı tek nokta olmuş Ulaştığınız skoru internet yoluyla dunyadaki diğer oyuncularla karşılaştırabiliyorsunuz
Arayuzunun kolay olması nedeniyle bu turle yeni tanışanlar icin iyi bir başlangış olsada, icimdeki Sezar'ı tekrar canlandırmak icin duyduğum heyacanı karşılayamadığı icin strateji muptelalarına onereceğim bir yapım sunmamış bize Haemimont Games Yine de daha iyisi gelene kadar adeta yapımcının bu kopya oyunuyla vakit gecirebiliriz Eğer Roma'ya hayranlıkduyuyorsanız ne oyunun sıkıcı olması ne de oyunici hatalar sizi etkilemeyecektir Roma ve Pompeii şehirleri ile Colosseum size yetecektir

imagesimperiumromanum5b096b20770f2

imagesimperiumromanum5b096b2184656

imagesimperiumromanum5b096b22a383b

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt