İmam Sarığı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı su
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 kase süt
- 1 kase hindistan cevizi
- Eritilmiş çikolata yahut hazır çikolata sosu
İmam Sarığı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Herkese merhaba, pastamıza muhallebi ile başlayalım vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alıp, kıvam alana kadar pişirelim. Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğurken keki yapalım yumurta ve şekeri uygunca çırpıp başka gereçleri ekleyip, karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp 200 derece de pişirin.
- Kek piştikten sonra su bardağı ile yuvarlak parçacıklar kesin 20 adet çıkması lazım 10 adet alt kata 10 adet üst kat için olacak.
- Daha sonra 1 tane keki alıp üstüne muhallebi sürelim üstünü kek ile kapatıp, kenarlarını süte batırıp, daha sonra kenarlarını hindistan cevizine batıralım.
- Bu halde bütün kekleri dolduralım en son erittiğiniz çikolatayı üzerlerine sürüp istediğiniz üzere süsleyin.
- 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????.