İmam Sarığı Pastası (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
İmam Sarığı Pastası (Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve suyu ekleyin çırpmaya devam edin.
- Kakaoyu ekleyin ve çok az çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Sıpatula ile karıştırın.
- Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, kek harcını ek edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk denetimli pişirin.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç tüm materyalleri çırpma teli ile çırparak pişirin.
- Krema kaynayınca ocaktan alın.
- Tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kremayı daima karıştırarak ılımasını sağlayın.
- Kremanın üzerini streç sinema ile örtüp soğutun.
- Soğuyan kekten su bardağı ile biçimler çıkartın. (bardağın kenarlarını hafif ıslayın.).
- Soğuyan kremadan kestiğimiz keklerin üzerine sıkın ve üzerini başka kestiğimiz kek ile kapatın.
- Tüm keklere tıpkı süreci uygulayın.
- Kalan kremayı keklerin yanlarına sürün. Ve kekin yanlarını hindistan cevizine bulayın.
- Keklerin en üzerine bitter çikolatayı eritip sürün.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. 2-3 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.