Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ilköğretim haftası ve önemi

ilköğretim haftası ve önemi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
ilköğretim haftası önemi,
ilköğretim haftasının önemi

Ilk öğretim haftası neden önemlidir?

İlköğretim esas öğrenimdir Yasalarımıza kadar gerekli ve parasızdır İlköğretim, yedi yaşında başlar ve on beş yaşında biter Sekiz yıldır

Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır çoğunlukla bu hafta, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın radyo, televizyon konuşması ile açılır Okullarımızda törenler düzenlenir Törende konuşan mektep müdürü ve öğretmenler; Eğitimin ve öğretimin değerini, yararlarını açıklarlar Okuma yazma bilmenin önemi üzerinde dururlar Gerçekte, birey olarak yerine geçmek için en ilk önce okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz Okuma yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülemez
Atatürk'ün özlediği modern uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmek, oysa veri ile olur Bize yaşam boyu zorunlu olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır İlköğretim Haftası; bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır
Kendimize, ailemize, çevremize, ulusumuza, insanlığa yarar sağlamak okuma yazma öğrenmekle başlar
İlköğretim Haftası'nda çevremize okuma yazmanın gerekliliğini, değerini, önemini anlatmalıyız Öğrenme, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar Bilgisiz, eğitimsiz ahali daha çok kabahat işleme eğilimindedirler genellikle eğitim ve öğretim kabahat işleme oranını azaltır
Gün gelecek vatandaşlarımızın tamamına yakını okuma yazma öğrenecek, okuyarak edindikleri bilgileri jurnal yaşamlarında uygulayacak, böylece işlerinde daha verimli ve başarılı olacaklardır
Mektep yöneticileri ve öğretmenler tüm çabalarıyla okulu öğrencilerin ikinci yuvası yapma özlemiyle çırpınırlar Mektep yöneticileri, Mektep Aile Birliği ve Okul Koruma ve Yardımlaşma Derneğiyle sıkı işbirliğiyle bulunarak öğretmen ve öğrencileri çalışmalarına muavin olunur Bu derneklerin ve mektep çevresindeki sivil toplum kuruluşlarının da katkıları sağlanarak İlköğretim Haftasıkutlanmalı ve halkın etkinliklere katılması gaye edinilmelidir Modern veri ve teknikle donatılan öğrenciler rasyonel, bilimsel, laik, demokratik, Atatürk milliyetçisi, modern, hürmet ve sevgi temelinde disiplinli bir ilköğretim gaye ve görev edinilmelidir
Ulusal Eğitim Bakanlığı; okuma yazmayı yaygınlaştırmak amacı ile yetişkinler için kurslar açmakta, bu kurslara her yıl fazla sayıda yurttaşımız katılmaktadır Sonuçta okur yazar oranımız artmaktadır Yakın gelecekte öteki ilerlemiş ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da okuma yazma bilmeyen kalmayacaktır

ilköğretim haftası diğer faaliyetleri

''İlköğretim Haftası''nda MEB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yayın evlerince ilköğretim ve mektep öncesi eğitim seviyesine yerinde kitaplara ilişkin kesilmiş satış veya bedava dağılma kampanyalarının düzenlenmesi sağlanacak
Hafta süresince çevrede bulunan iyiliksever vatandaşların ve Ulusal Eğitim Vakfı göre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundaki çocuklar ile idareli koşulları beceriksiz olan öğrencilere hikaye kitabı, roman, defter, kalem, çanta ve okul kıyafeti gibi yardımların yapılmasına çalışılacak
Öğrenci ve öğretmenlere müzelerin ücretsiz ziyarete açılması; tiyatro, okul kıyafetleri, kırtasiye ve kitap satışı yapan yerlerin indirim yapmalarının sağlanması için gerekli tedbirler alınacak ve bu konuda ilgili kuruluşların muavin olmaları istenecek
Öğrencilerden de derslik ile ilgili hissettikleri ve beklentilerinin ne olacağına karşın bir mektup yazmaları istenecek Bu mektuplar toplanarak, sene sonunda başlamak üzere bir kutuya konulacak *

858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt