Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Yardım Sertifikası Nasıl Alınır

İlk Yardım Sertifikası Nasıl Alınır
0
156

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Birincil Takviye Sertifikası,
Ilk Destek Sertifikası nedir,
Ilk Yardım Sertifikası Nereden Alınır

Bu ilkyardımcı sertifika eğitim programı Sağlık Bakanlığından ilkyardım eğitimi verme ve ilkyardımcı sertifikası programı düzenleme yetkisi olan kurumlar kadar düzenlenir

Sertifika Sıhhat Bakanlığı sertifikalı İlkyardımcı eğitim programına katılan ve kurs sonunda başarılı olan kişilere verilen sertifikadır

Kurs bitiminde Afiyet Bakanlığı yetkilileri hem teorik ayrıca de pratik uygulamalı imtihan yapıyorlar Her iki sınavdan 100 üstünde minimum 85 bölge kişilere ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik düzenlenir

İlkyardım Eğitim Merkezinden eğitim almış kişilerkurumlar almış oldukları sertifikalar üç sene geçerli olup bu vakit dolmadan önce hatırlatma yapılır

İlkyardımcı Sertifikasının Geçerlilik süresi 3 yıldır

Eğitimci eğitmeni ve ilkyardım eğitmeni sertifikası Bakanlıkça, ilkyardımcı sertifikası ve ilkyardımcı kimlik belgesi Müdürlükçe onaylanır

Eğitimci eğitimi veren kuruluşların, eğitimci eğitmeni, ilkyardım eğitimcisi yetiştirme ve Merkezlerin ilkyardım eğitim ücreti ile sınavlarda gözetmen olarak bulunacak Yoklama Ekibine verilecek ücretlere ilişkin teklifler, İl Sağlık Müdürü veya görevlendireceği bir yardımcısının başkanlığında, İl Ulusal Eğitim Müdürlüğü temsilcisi, eğitim veren bütün kuruluşların birer temsilcisi ile İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdüründen oluşan komisyonca; fiyat indeksleri, yerel şartlar ve emsal ücretler göz önünde bulundurularak tespit edilir

Saptama edilen ücretler, Bakanlıkça aynen veya değiştirilerek onaylandıktan daha sonra uygulanır

Ücretler bir yıl geçmeden artırılamaz Ancak toptan eşya fiyatları endeksi artışları % 25'i geçtiği takdirde, vergi saptanmasından minimum altı ay geçmek koşuluyla bu vakit beklenmeden artırma isteminde bulunulabilir

İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ *

858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt