Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Yardım Organ Kopması

İlk Yardım Organ Kopması
0
88

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Organ Kopması ve İlkyardım
Organ Kopmalarında İlkyardım Nasıl Yapılır
Organ Kopmasında İlk Mudahale

Organın yerinden ayrılması, genellikle kazalar sonucunda gorulmekle beraber tedavi amaclı da (ornek: gangren nedeniyle ayakların kesilmesi…)olabilmektedir Kaza nedeniyle oluşan organ kopmalarının en onemli nedenleri: motorlu arac kazalarında sıkışma, iş kazaları, duşme veya kesici nitelikteki bir şeyin duşmesi ve benzeridir

Kopan organ, 24 saat icinde uygun koşullarda, uygun hastaneye nakledildiği takdirde, yerine dikildiğinde eski gorevini surdurebilir

1 Hasta icin uygun koşullar:

Kanama hemen doğrudan basıncla durdurulmalıdır

Hastanın soluk yolunun, solunumunun ve dolaşımının devamlılığı sağlanmalıdır

Şoka karşı onlem alınmalıdır: ayakların yukseltilmesi gibi

Kanama, doğrudan basınca ve kalp seviyesinden yukseğe kaldırmaya rağmen durdurulamamışsa, son secenek olarak turnike uygulanabilir Doğrudan turnike uygulanması, dokunun beslenmesini bozacağından istenmemektedir; beslenmesi bozulan organın yerine dikilmesinde sorunlar ortaya cıkmaktadır

2 Kopan organ icin uygun koşullar:

ISLATILMAMALIDIR (doğrudan su icine konulmamalıdır)

DONDURULMAMALIDIR (doğrudan buz ile temas etmemelidir; kuru buz kullanılmamalıdır)

Organ nemli ve soğuk tutulmalıdır Bunun icin: bulunabilen en temiz kumaş (cevrede hicbir şey yoksa kazazedenin fanilası kullanılabilir) bulunabilen en temiz su (varsa caydanlıktaki kaynamış ve soğumuş su, icme suyu, musluk suyu vs) ile nemlendirilir(ıslatılıp sıkılır) Kopan organ nemlendirilmiş bu kumaş parcasına yerleştirilerek, sarılır ve bulunabilen en temiz, deliksiz bir plastik torbaya konur Ağzı sıkıca bağlandıktan sonra icinde su ve buz parcaları olan bir başka torba yada kap icine yerleştirilir

858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt