Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Yardım Niçin Önemlidir

İlk Yardım Niçin Önemlidir
0
161

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
İlkyardımın önemi
İlkyardım neden önemlidir

İlkyardım Kaza, rahatsızlık, yangın, yer sarsıntısı vb tehlikeli ve ani durumlarda hastaya belirli tedavi öncesi, durum yerinde uygulanan ilk ve tez işlem, sıhhi imdattır

İşte Türk Dil Kurumu ilk yardım kelimesini böyle tanımlıyor Hayat kurtarmaya ya da muhtemel tehlikeleri en üye indirgemeye karşın bu işlemin öneminin geniş kitleler tarafından bilinmesi gerekiyor Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazalar sıklıkla meydana geldiğinden birincil destek eğitimi daha fazla siklet kazanıyor

Ilk Kez, birincil yardım eğitimlerine daha geniş katılımlar sağlanması gerektiğinin en önemli nokta olduğunu belirtelim Ülkemizde çok eksik sayıda birey, acil müdahale gerektiren durumlarda neler yapılabileceğini biliyor Birçok kişi gerek sürücü ehliyeti eğitimlerinde gerekse öteki eğitimlerde ilk destek öğrenmiş olmasına karşın, ülkemizde yaşanan kaza oranı sıklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bilinçli ve kuralları iyi özümsemiş birey sayısının eksik kaldığını görüyoruz
Birincil takviye konusunda uyarı edilmesi gereken diğer nokta ise, ilk destek uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiği Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan şüphesiz kaçınmak gerekiyor Somurtkan takdirde, hasta iyileşmeden fazla, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya birincil takviye alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve gerisinde ambulans ve sıhhat personelinin gelişini ummak

İşte bu iki noktaya, ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk takviye yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması noktalarına uyulduğu takdirde birincil yardımın önemi daha iyi kavranabilecek Bu sayede çoğu kişiye dürüst müdahaleler yapılıp önemli kazaların önüne geçilebilecek Bu yüzden herkesi birincil yardım eğitimlerine ağırlama ediyoruz! *

858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt