Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Cağ uygarlıklarının başlıca benzer ozellikleri nelerdir

İlk Cağ uygarlıklarının başlıca benzer ozellikleri nelerdir
0
144

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İlk Cağ uygarlıklarının başlıca benzer ozellikleri nelerdi

Genellikle iklim ve yer şekillerinin uygun olduğu su kenarlarında kurulmuşlardır
Daha cok tarıma dayalı uretim vardır
Genellikle site (kent) devleti biciminde oluşmuşlardır(Polis, Nom, Site)
Yonetim anlayışları tanrısaldır:
Butunuyle tanrısal; Mısır(tanrı kral)
Yarı tanrısal; Mezopotamya (rahip kral)
İlk Federal Devlet Urartular ’dır
İlk parayı Lidyalılar kullandı
Tapates adındaki kilimler Frigler ’de gorulur
Lidyalılar Kral Yolu'nu bulmuşlardır(Ticaret yolu)

Similar threads

Birincil Devir uygarlıklarının esas aynı özellikleri nelerdi Genellikle iklim ve yer şekillerinin yerinde olduğu su kenarlarında kurulmuşlardır Daha fazla tarıma dayalı üretim vardır Genel Olarak site (kent) devleti şeklinde oluşmuşlardır(Polis, Nom, Site) Yönetim anlayışları tanrısaldır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
ANADOLU MEDENİYETLERİ Anadolu: (Kucuk Asya) Tarih boyunca bircok goc ve istilaya uğramıştır Neden? Uc tarafının denizlerle cevrili oluşu, Avrupa ve Afrika arasında deniz ve karadan kolayca bağlantı kurulması Olumlu iklim şartları, verimli toprakları bol su kaynaklarına sahip olması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
ANADOLU MEDENİYETLERİ Anadolu: (Kucuk Asya) Tarih boyunca bircok goc ve istilaya uğramıştır Neden? Uc tarafının denizlerle cevrili oluşu, Avrupa ve Afrika arasında deniz ve karadan kolayca bağlantı kurulması Olumlu iklim şartları, verimli toprakları bol su kaynaklarına sahip olması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkların Özellikleri Nedir? Ve Haritası Anadolu'da Kurulan Uygarlıklar Uygarlık kavramı bir ülkenin veya bir toplumun maddi ve manevi varlıklarını; düşünce, sanat, bilim ve teknoloji ürünlerinin tümünü ifade eder Anadolu ve Mezopotamya bölgelerinde geçmişte birçok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Anadoluda kurulan medeniyetler hangileri Mo 2000 Mo 600 Yılları Arasında Anadolu Medeniyetleri A)Hititler Anadoluya Kafkaslardan geldikleri tahmin edilmektedir Kızılırmak cevresinde kurulmuştur Başşehirleri Hattuşaş (Boğazkoy)dır Hititler Suriye toprakları icin Mısır ile yaptıkları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt