Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlişkide yapıcı konuşmalar için 10 önemli kural

İlişkide yapıcı konuşmalar için 10 önemli kural
0
112

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
İlişkide yapıcı konuşmalar için 10 önemli kaide 1hayat arkadaşınız üstünde olumlu bir şekilde konuşun aralıksız onun yaptığı hatalardan dile getirmek ilişki için bir zehirdir 2dinlemek için kendinize vakit tanıyınyaşam arkadaşınız konuştuğu zaman sözünü kesmeyin,söylemek istediklerini ardına kadar dinleyin 3konuştuğunuz zaman açık bir şekilde'ben'ifade şeklini kullanın mesela;'ben kendimi iyi hissetmiyorum,(eğer sen' veya 'sen herzaman bunu yapıyorsun'şeklindeki genel ifadeler karşınızdaki kişinin savunma pozisyonuna girmesine neden olur ve bu kavganın başlangıcı olur) 4karşınızdaki kişinin 'ben'ifade tarzını,kendinize yönelen bir tenkit olarak algılamadan onun bakış acısı olarak değerlendirin bu şekilde yapıcı bir söylev olası olur 5eşinize davranışlarından dolayı kompliman yapınve aralıksız 'çorbada saç teli' aramayın 6hangi noktalarda kararlaştırılmış olduğunuzu ön plana çıkarın varolan farklılıkların büyümesine müsade vermeyin 7konuşmak istediğiniz konuları kısa ve net şekilde masaya yatırın gerilere giderek olayı dramatikleştirmenin bir faydası olmaz 8başladığınız konudan sapmayıneski hikayeleri tekrar tavır konusu yapmayın 9günlük yaşantıda eşinize hafif dokunarak veya kompliman yaparak ona olan ilginizi gösterinbilhassa başka insanların yanına hayat arkadaşınızı mizahi veya aşağılayıcı bir tarzla eleştirmeyin 10samimi olun,lakin saygıyla ve ölçüyü kaçırmadan davranmaya alıştırın kendinizi,karşınızdaki kişinin yüzüne herşeyi patavatsızca söylemek barışa hizmet etmez id