
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 3 ilikli kemik parçası
- 600 gram kemikli et
- 2 büyük domates
- 4 adet soğan
- 4 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 2 büyük havuç
- 2 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle malzemelerimizi doğrayarak hazırlayalım.
- Domatesleri, patatesleri, sarımsakları ve havuçları küp küp doğruyoruz (büyüklüklerini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz).
- Soğanları yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.
- Kemikli etlerimizi ve ilikli kemiklerimizi güzelce yıkıyoruz ardından 35-40 dk kadar düdüklüde pişiriyoruz.
- Büyük boy güvecimizin dibini bir parça tereyağı ile yağlıyoruz.
- Pişen etlerimizi suyundan ayırıyoruz suyuna salçamızı ilave ederek çözdürüyoruz.
- Fotoğrafta da görüldüğü üzere etlerim yağlıydı suyuna çok fazla yağ saldı bu nedenle yemeğimde tereyağ veya sıvı yağ kullanmadım.
- Etleriniz çok kuruysa ve ilikli kemik kullanmıyorsanız yağ katabilirsiniz (ilikler her daim yağ salmaktadır. ).
- Soğanlarımızı bir tavada öldürüyoruz.
- Üzerine patates ve sarımsak hariç havuç ve domatesleride ekleyerek soteliyoruz.
- Yağladığımız güvece sırayla pişen ve kalan malzemelerimizi ekleyerek kemikleri ve etleri aralarına yerleştiriyoruz.
- En son baharatlarımızı ekliyoruz (damak tadınıza göre istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
- Salça kattığımız yağlı suyumuzu üzerine güzelce gezdiriyoruz(üzerini hafif geçecek kadar olmalı eğer yetmediyse su ekleyebilirsiz kaynamış su olmasına dikkat edelim) sulu yemek olarak değil az sulu olsun derseniz suyunu ayarlayabilirsiniz.
- Ocakta 30 dk kadar kaynatıp 180 derecelik fırına verebilirsiniz.
- Ben sobada pişirdiğim için ocakta çok kaynatmadım. Ama mutlaka kaynatılması gerekiyor yoksa pişmeme durumu olabilir ete görede değişiklik gösterebilir.
- Piştikten sonra turşu ya da komposto ile dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ????.
İlikli Kemikli Et Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı