
İlikli Kemik Suyu Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo ilikli kemik et
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 litre su
İlikli Kemik Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kemikleri güzelce yıkıyoruz akabinde geniş bir tencereye alıp yüzeyine yakın su ekleyip üzerine bir yemek kaşığı sirke ek ediyoruz ve 1 saat bu türlü bekletiyoruz. (ilikli kemikteki kanın daha çabuk açığa çıkması için yapıyoruz bu işlemi).
- 1 saatin akabinde kanı akmış olan kemikleri tek tek yıkıyoruz ve tencereye alıp üzerine 3 litre su ekliyoruz.
- Ocağımızın en kısık ayarında 8 saat kaynatıyoruz.
- ( ilikli kemik suyunun sağlıklı elde edilebilmesi için harlı ateşe konulmaması gerekir, en kısık ayarda olabildiğince yavaş ağır bir formda kaynatılıp kemikten iliğin bu formda çıkması beklenmelidir. ).
- 8 saatin akabinde ilikli kemik suyumuz hazır hale geliyor.
- Ilıdıktan sonra süzgeçten geçirip buzdolabı poşetlerine istediğimiz oranda hisse edip 2-3 ay buzlukta koruma edebiliyoruz.
- İstediğimiz vakit buzluktan çıkarıp 6 ay üstü bebeklerin çorbalarına ekleyebiliriz.