Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlik Çorbası

İlik Çorbası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

İlik Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 modül ilikli kemik
  • 3 -4 kesimde etli kemik
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı kullanılabilir( ben kullanmadım)
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • sarımsak
Sos için;
  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 5 -6 dış sarımsak

İlik Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kullandığım su ölçüsü 3 bardak olağan su 5 bardak kemik suyu.
  2. Kemikleri düdüklü tencere ye alalım hafifçe kavuralım.
  3. Üzerini geçecek kadar su döküp tuzunu atalım.
  4. Yaklaşık 3 saat kadar pişirelim.
  5. Etlerini didelim ilikleri kemiklerden ayırıp bi kenara alalım.
  6. Yoğurdu unu bi tencereye alalım üzerine 3 bardak olağan su döküp blenderdan geçirelim ve kaynayan kadar karıştıralım.
  7. Kaynayınca sıcak kemik suyundan 5 bardak kadar da dökelim kaynamaya devam etsin etlerimizi de dökelim farklı bi tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını alalım.
  8. Pembeleşince üzerine toz biber ve pul biberi atalım sarımsaklı sos için başka bi kaseye limon suyu sarımsak sirke karıştıralım.
  9. Ben sarımsakları biraz büyük doğramışım siz rendeleyin
  10. En son servis yaparken üzerine dökelim şifa olsun????.
İlik Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt