Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İletişimi Olumlu ve Olumsuz Etkileyen Tutum ve Davranışlar

İletişimi Olumlu ve Olumsuz Etkileyen Tutum ve Davranışlar
0
132

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
İletişimi olumlu etkileyen tutum ve davranışlar:
Herkes icin kendi isminin ozel olduğunu unutmamak
Az konuşup cok dinlemek
Az kelime ile cok şey anlatmak
Ben dili ile konuşmaya dikkat etmek
Kendinizi karşınızdki kişinin yerine koyarak duşunmek
sizin gibi duşunmeyenleri aşağılamamak
Her şeye evetdemeyi bırakıp hayırdemeyi oğrenmek
Sabırlı olmak
duygularınızı acık ve net ifade etmek
Başkalarının d haklı olabileceğini kabul etmek
İyi birşey yaptıklarınd insanları takdir etmek

İletişimi olumsuz etkileyen tutum ve davranışlar:
Karşınızdaki insanı yonlendirmeye calışmak
Anlamadan eleştirmek
Karşınızdakini incitici yargılarda bulunmak
Dinlemeden teselli etmek, ya da konuyu değiştirmek
Karşınızdakine isim takıp alay etmek
Uzun nutuklar cekmek
Ahlak dersi vermeye calışmak
Surekli sen diliile konuşmak
Emir vermek
Konuya karşınızdkini suclayarak başlamak

Similar threads

İletişimi olumlu etkileyen tutum ve davranışlar: Cümbür Cemaat için kendi isminin özel olduğunu unutmamak Eksik konuşup çok kulak vermek Eksik sözcük ile çok şey açıklamak Ben dili ile konuşmaya dikkatli olmak Kendinizi karşınızdki kişinin yerine koyarak dikkate almak sizin gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
İletişimi olumsuz etkileyen davranışlar hangileridir İnsanın toplum icinde gecimli gecimsiz, iyi kotu, başarılı başarısız, aktif pasif, zengin fakir, mutlu mutsuz olduğunun belirlenmesinde yakın ve uzak cevresiyle kurmuş olduğu ilişkilerin onemli bir payı vardır Buradan anlaşılacağı uzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
241
iletişimi olumlu ve olumsuz etkileyen tutumlar nelerdir İletişimin yedi unsuru vardırBunlar: Gonderici: Kendisine ulaşan bilgi, fikir, ve duygulara gore mesaj olarak iletilecek duşunceleri zihninde geliştirir ve duşunceleri kelimelere rakamlara, şekiller yani sembollere donuşturur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Dinlemeyi olumsuz etkileyen davranışları sergilemek iletişimi de olumsuz etkilemektedir Empati kurmak karşımızdakini anlamamızı kolaylaştıran ve sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayan bir yontemdir Dinlemeyi olumsuz etkileyen davranışları şoyle sıralamak mumkundur; dinleyicinin; Konuşan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
İletişimi negatif etkileyen davranışlar hangileridir İnsanın toplum içinde geçimli geçimsiz, iyi kötü, başarılı başarısız, etkin faizsiz, varlıklı yoksul, mutlu mutsuz olduğunun belirlenmesinde yakın ve uzakta çevresiyle kurmuş olduğu ilişkilerin kayda değer bir payı vardır Buradan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,536Konular
981,823Mesajlar
32,331Kullanıcılar
yunus091Son üye
Üst Alt