Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlaç etkisi olan besinler

Hoş geldin! h4runsrhn tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İlaç etkisi olan besinler
0
183

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Birtakım besinler vardır ki onlar yalnızca besleyici yahut doyurucu değil, ilaç üzere tesirli olduğu bilinmelidir. Malûm ölçülerde tüketilirse birtakım illetlerinden bizi koruyabilir. Günde en çokça bir avuç kadar fındık yemek,şeker marazı mümkünlüğünü %20 nispette azaltmaktadır. Bundan daha ziyade ölçüde yenmesi halinde içinde bulunan yağ dolayısı ile kalori ölçüsünün artacağı unutulmamalıdır.

Birçok araştırmacı sağlıklı yaşlanma için önerdikleri besinleri şöyle sıralar ve kimileri da onlara gençlik iksiri ismi verirler. Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirerek bir ölçüde yaşlanmayı geciktirmenin mümkün olabilir. Bir farklı deyişle yanlışsız besinleri seçersek artık “genç kalmak elimizde“ diyebiliriz. Bunlar için 11 örnek verebiliriz.

İKSİRLER

1-Likopen : Domates ve üzüm üzere besinlere al rengi veren likopen hususunu içeren besinler münhasıran prostat kanserine karşı vücudu korumaktadır. Mesane pankreas, ve göğüs kanserlerinde de tesirli olduğu bildirilmektedir.

2-Üzüm çekirdeği ekstresi : Kimi kanser tiplerine ve kalp hastalıklarına karşı değerli yararlar sağlamakta olup birebir devirde iltihaplı eklem romatizmalarına ve kimi alerjilere de düzgün geldiği saptanmıştır.

3-Yeşil çay : Yeşil çayın kandaki kolesterolü düşürücü bir tesiri vardır. Yapılan deneylerde ayrıyeten birçok kanser cinsinde de tesirli olduğu saptanmıştır. Her gün 1-2 fincan içilmesi önerilmektedir.

4- Kuşburnu : Kuşburnu çayında bulunan bir çok antioksidan hücreleri yaşlanmayı hızlandıran muaf radikallerin vücuda vereceği hasarlarından korumaktadır. Kuşburnu tıpkı vakitte yüksek tansiyona da yararlı olduğu söylenmektedir.

5-C vitamini : Portakal, greyfurt, limon, kivi, brokoli, çilek, al biberde vardır. Bunu içeren besinlerin tüketilmesi mide kanserine karşı gözetici bir ek getirir.

6-Buğday kepeği : Kepekli buğday ekmeği ve birtakım kahvaltılık tahıllarda bulunur. Bağırsak ve göğüs kanserine karşı esirgeyici ve birebir devranda kolesterol düşürücü özelliği bulunmaktadır.

7-Pektin : Elma, muz, greyfurt, kuru fasulye ve kök sebzelerde bulunur. Pektin hem kanser hem de kalp hastalıklarına karşı gözetici olduğu kanıtlanmış antioksidan nitelikte bir unsurdur.

8-Beta-karoten : Kanser, kalp bunalımı ve felç riskini düşürmekte ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Turuncu besinler olarak bilinen kayısı, patates, brokoli, kabak, havuç ve şeftalide beta karoten ziyade ölçüde olup ıspanak da bunu izlemektedir. Turuncu renkli sebzelerde bulunan fitokimyasallar onlara yalnızca renk vermekle kalmazlar, tıpkı hengamda bizleri birçok hastalıkdan korurlar.

9-Kırmızı biber : Al biberde bulunan fenolinler yüksek antioksidan özellik gösterirler. Kalp marazı, felç riskini ve kandaki bed kolesterolü düşürür. Öte yandan ağrı giderici ve depresyona karşı epeyce tesirlidir. Al biberler tıpkı hengamda C vitamini açısından da zengindirler

10-Yoğurt : Yoğurtta bulunan laktik asit, bağırsaklarımızdaki bakterilerin ve safra asitlerinin zararlı tesirini önler. Başkaca yediğimiz birtakım hazır besinlerde bulunan nitritlerin , kanserojen nitelikteki nitrozaminlere dönüşümünü de engellerler. Bu nedenle yoğurt “antikanserojen tesir “ gösterir. Başkaca bağışıklık sistemimizi de kuvvetlendirir. Bu özellikleri ile onu da tıpkı bir ilaç üzere nitelendirebiliriz.

11- Su : Metabolizmamızın akıllıca çalışması için günde 6-8 bardak su içmek gerekiyor. Su, birebir hengamda ziyade olan kiloları vermede de bize yardımcı olur.

AKILLI BESİNLER CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Cilt yaşlanmasının en önemli nedeni güneşin altında saatlerce yatarak bronzlaşma merakıdır. Cilt dostu olan “akıllı besinleri” sistemli tüketip, bol su içerek cildin genç kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin hücre yenileme kapasitesi, gençlik periyodunda yüksek ve süratlidir. Üzerinde biriken meyyit derileri ziyade bekletmeden atar. Güneş banyosu, gerilim, kirli hava, kullandığımız bir çok ilacın zararlı tesirleri, sigara içilmesi, fazlaca kafein ve şeker tüketimi üzere faktörler cilt hücrelerinin yenilenme sürecini bozmaktadır.

CİLT YAŞLANMASI

35 yaştan itibaren ciltte kollajen üretimi azalır ve cilt elastikiyetini yavaş yavaş kaybetmektedir. Yaş 40’ı aşınca ciltte kurumalar ve kırışıklıklar, artık fark edilmeye başlar. Devranla, boyun ve ellerin üstünde sırt kısmında, yaşlılık lekeleri oluşmaya başlar. Yaşı elliyi aşanlar güneşte çokça kalırsa yaşlanma lekelerinin sayısı ve büyüklükleri artar, cild dokusu daha kuru olur ve erkenden süratle kırışma gösterir.
Besinlerdeki kalori ölçüsünü azaltarak ve proteinli ve yağlı besinleri daha az tüketerek cilt yaşlanmasını yavaşlatmak mümkündür. Kalorisi yüksek azıkların tüketimi sınırlanmalı ve gün içinde istikrarlı bir halde dağılmalıdır. Sabahları kesinlikle kahvaltı ile başlamalı, öğün atlamamalıdır.
Yağlar olabildiğince az ve kullanılacaksa kesinlikle zeytinyağı tercih edilmelidir. Yemekleri yağsız yahut buharda haşlayarak yemeye çalışmak tavsiye edilmelidir.

CİLT DOSTU BESİNLER

Güçlü vitamin ve mineral deposu olan, temel yağ asitlerinden varlıklı kabuklu kuru yemişler hudutlu olarak tüketilmelidir. Örneğin ceviz, güçlü ve sağlıklı bir omega-3 kaynağıdır. Badem ve fıstık cildiniz için yararlı pek çok besin ögesine sahiptir. Ama bu besinlerin her birisinin de 100 gramında ortalama 600 kalori olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Ayçekirdeğinin emniyetli bir E vitamini ve omega -6 temel yağ asidi kaynağı olduğu unutulmamalıdır.
Beslenmemizde organik olan besinlere tartı vermeliyiz. İçinde doğal mikrop öldürücüler olan, hormon, renk, koku ve tat verici doğal olmayan zararlı kimyasalları barındırmayan yiyeceklere öncelik vermeliyiz.
Domateste bol ölçüde bulunan likopenin cilde en dost besin ögelerinden birisidir. Cilde, sıkılık ve canlılık verir. Üzüm çekirdeği oligomerik proantosiyanidin içermekte olup bu da cilt için mucize bir antioksidandır. Ayrıyeten, damarları korur, cildi genç ve sağlıklı fiyat. Çekirdekli kuru üzüm, siyah üzüm, pekmez ve al şarap bu nedenle cilt dostu olan besinlerdir.
Papatya ve ananas cilt için olağan üstü faal enzimler içermektedir. Şayet ödemli şiş ve kuru bir cilt yapısı kelam hususuysa tiroid hormonları denetim edilmelidir. Bu durumlarda iyot içeren deniz eserleri alınmalıdır.
Sık sık balık yenmeli ve bol bol meyve tüketmeye itina gösterilmelidir. Her gün mümkünse yeşil salata, az yağlı yoğurt, tavuk göğsü tüketilmelidir.
Tekrar her çeşit zerzevat (bezelye, karnabahar, brokoli, pancar, patlıcan, kabak, havuç) mahsusen koyu yeşil yapraklı sebzeler (marul, maydanoz, tere otu, pırasa, yeşil soğan, pazı) ve bilhassa cilt dostu meyvelerin tüketimine yük vermek gerekir. Bunla elma, böğürtlen, kiraz, greyfurt, kavun ve eriktir.

 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt