İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 250 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı susam
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 p. kabartma tozu
- 1 p. vanilya
- 4 su bardağı un
- Pudra şekeri
İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımıza un hariç oda sıcaklığında olan 250 gram margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı pudra şekeri,1 paket vanilya, 1 su bardağı susam, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz, 1 paket kabartma tozunu koyup yoğuruyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamuru tekrardan yoğuruyoruz. Siz hamurun kıvamına nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Unun kalitesinden ötürü değişiklik gösterebilir.
- Fındık tanesi büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz fındık büyüklüğünde olması kâfi ben biraz daha büyük yaptım siz nasıl isterseniz o halde yapabilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz. Altı hafif kızarınca fırından çıkarıyoruz.
- Fırından çıktığı üzere sıcakken pudra şekerine buluyoruz pudra şekerine bulurken o kadar narin tutunki kurabiyeyi yoksa kurabiye dağıla bilir uygunca pudra şekerine buladıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
İkramlık Kurabiye (Yedikçe Yedirten Tanım İsteten Kurabiyem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.