Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ikrâm

Ikrâm
0
131

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kim mü'min kardeşine ikrâm ederse, Allahü teâlâ da ona ikrâm eder (Hadîsi şerîfFirdevsülAhyâr)

Kim Allah'a ve âhiret gününe îmân ediyorsa, komşusuna ezâ (eziyet) etmesin; kim Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsa, misâfirine ikrâm etsin; kim Allah'a ve âhiret gününe inanıyorsa, ya hayır (faydası bulunan şeyi) söylesin yâhut sussun (Hadîsi şerîfRiyâzü'sSâlihîn)

Misâfire ikrâm sevâbdır Hayvan, yalnız Allah için kesilir Bir kimse gelince, kesilen hayvan etinden, ona da ikrâm edilince, hayvanı Allah rızâsı için kesmiş, faydası misâfire olmuş olur (Ahmed Fârûkî)

Tanıdığın bir müslüman sana gelince, elinden geldiği kadar iyi ve tatlı karşıla, yemek ikrâm eyle Kapıya çık kendisini karşıla Selâm verince selâmını al Sohbetten sonra giderken, onu uğurla ve duâ eyle (Süleymân bin Cezâ)

Kim saçı sakalı ağarmış müslüman bir kimseye ikrâm ederse, Allah da ona ihtiyarladığında hürmet ve ikrâmda bulunacak kimseleri vazîfelendirir, ona da ikrâm ederler (Ahmed Rıfâî)

Similar threads

Öf Bile Demeden! Evlatlarının ihtiyaçlarını karşılamak için nice sıkıntılara katlanan annebabaların çocukları üzerindeki haklarını saymakla bitiremeyiz Yüce Allâh'ın emânet ettiği yavrularını yemeyip yediren, giymeyip giydiren annebabaların, yavrularını güzel bir şekilde yetiştirip büyütmekten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
ABDULLAH İBNİ VEHB Mısır'da yetişen âlim ve velîlerden İsmi Abdullah bin Vehb elFihrî, künyesi Ebû Muhammed'dir 742 (H125) senesinde doğdu 812 (H197) senesinde vefât etti Fıkıh ve hadîs ilminde güvenilir ve fazîlet sâhibi bir zât idi Abdullah ibni Vehb, küçük yaşta ilim tahsîline başladı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
176
Hadîsi şerîf yazması ile meşhûr sahâbî: ABDULLAH BİN AMR BİN ÂS Abdullah bin Amr, Bedir ve Uhud harbinden başka bütün harplere katılıp, Peygamber efendimizin yanında bulundu İlk iki harbe yaşı küçük olduğu için katılamamıştır Katıldığı savaşlara süvâri olarak katıldı Ayrıca harbe gidecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
ESEDULLAH,HAYDARI KERRÂR,EBÜ’R REYHÂNEYN,EBÜ’TTÜRAB,SUTANÜ’L ESHIYA HzAli(kv) bildiriyor: Resulullah(sallahü aley ve sellem) bir gün beni huzuruna çağırdı: Yâ Ali! senin bana yakınlığın, Harun peygamberin Musa(as)’a olan yakınlığı gibidir Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektirSana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt