İki Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Sade kısmı için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 su bardağı pepeçura /vişne suyu/ meyve suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker (arttırıp azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Petibör/ bebe bisküvisi
İki Renkli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede süt, şeker ,un ve nişasta iyice çırpılır.
- Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilyası da eklenir. Karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Kaynamaya yakın margarin veya tereyağ eklenir ve muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
- Diğer yanda bisküviler rondodan çekilir ve kaselere pay edilir.
- Üzerine biraz muhallebi dökülür.
- İsteğe bağlı arasına bisküvi tekrar konulabilir.
- En üstüne de meyve suyu, nişasta ve şeker karıştırılarak muhallebi elde edilir.
- Soğuyunca kaselere dökülür.
- Üzeri istenilen şekilde süslenir.
İki Renkli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.