
İki Renkli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Karamel sosu için
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ(margarinde kullanılabilir)
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 6 adet kedi dili bisküvi
- 30 gram bitter çikolata
- 60 gram sütlü çikolata
İki Renkli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karamel hazırlanışı.Bir tencereye şekeri koyup karıştırmadan ara ara tencereyi sağlı sollu çevirerek orta ateşte eritin.
- Eriyen şekerimize suyu ilave edelim. Suyu ilave edince katı bir kıvam alan şekeri bir iki kez tahta kaşıkla karıştırıp kapağını kapatıp şekerin erimesini sağlayalım.
- Muhallebi hazırlanışı.Ayrı bir kabın içine nişasta,yumurta,un ve sütü ekleyip iyice çırpın.
- Önceden hazırlamış olduğumuz karamel sosu tenceremizin içine bu karışımı da süzgeçten geçirerek ilave edelim.
- Kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Kıvam almış muhallebimize tereyağı ve vanilyayı da ilave edip bir kez daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Tatlıyı koyacağımız kaplarımızın hepsinin içine(ben 6 adet kullandım), birer kepçe muhallebi ekleyelim.
- Kedi dili bisküvilerimizi iki parçaya bölüp bir kabın içinde süte batırıp kaplardaki muhallebimizin üzerine yerleştirelim.
- Kalan muhallebimizin içerisine de çikolatalarımızı ilave edip iyice karıştırıp çikolatalarımızın erimesini sağlayalım.
- Eriyen çikolatalı muhallemizi de kuplarımıza döküp,buzdolabında dinlendirelim. Tercihe bağlı olarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun
.