bilgisayarci
FD Üye

İki Renkli Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı irmik
- 3,5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 4 damla limon
İki Renkli Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım şekeri suyu ilave edelim. 15. Dakika kaynatalım ılımaya bırakılım.
- Oda sıcaklığında ki margarini bir yoğurma kabına alalım içine sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
- Yoğrulan hamurun dörtte birini ayıralım içine kakao ilave edelim tekrar yoğuralım. İsterseniz cevizde ekleyebilirsiniz.
- Yoğurmuş olduğumuz hamurdan bir elma büyüklüğü kadar hamur alalım uzunlamasına ince şerit şeklinde elimizle açalım.
- Kakaolu hamurdan biraz daha küçük bir parça alalım.
- Uzunlamasına ince rulo şekli verelim sade olan açmış olduğumuz hamurun orta kısmına yerleştirelim ve yuvarlayarak rulo olarak hamuru kapatalım.
- Bir çatalla üzerine hafif bastırarak şekil verelim iki parmak genişliğinde hamuru keselim, irmiğe bulayalım.
- Tepsiye dizelim hamurlarımız bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
- 180 derece fırında alt üst pembeleşinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Sıcak tatlıya ılık şerbeti dökelim iki saat dinlendirelim. Tatlımız hazır afiyet olsun.