iltasyazilim
FD Üye
İki Renkli Kurbiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı yada yarım paket margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*35 su bardağı un
İki Renkli Kurbiye Tarifi Yapılışı Merhaba
Oda sıcaklığındaki katı yağı, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştıralım
Kabartma tozu vanilya sirke ekleyelim Unu azar azar ekleyelim
Hamurumuzu 3 eşit parçaya ayıralım Bir parçayı başka kaba alalım Diğer 2 parça ölçüsündeki hamura kakao ekleyip yoğuralım Hamurlarımız cıvık kıvamdaysa un ekleyiniz 10 dk buzdolabında hamurlarımızı poşetle kapatıp dinlendirelim
Şekli:
Hem kakaolu hem sade hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Bir adet kakaolu olan ile bir adet sade olan topu birbirine yapıştırıp elimizde yuvarlıyoruz Sonra bir kakaolu top daha alıp sade olan kısmıma yapıştırıp tekrar yuvarlıyoruz Böylece kakaolu kurabiyenin için de şerit şeklinde sade kurabiye oluyor Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişecek 29 adet kurabiye çıkıyor bu ölçüye göre
Kurabiye hamuru Ş Dursun Tek hamurdan 10 çeşit kurupasta tarifindendir Şeklide ben uyarladım afiyet olsun
*125 gr tereyağı yada yarım paket margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*35 su bardağı un
İki Renkli Kurbiye Tarifi Yapılışı Merhaba
Oda sıcaklığındaki katı yağı, sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştıralım
Kabartma tozu vanilya sirke ekleyelim Unu azar azar ekleyelim
Hamurumuzu 3 eşit parçaya ayıralım Bir parçayı başka kaba alalım Diğer 2 parça ölçüsündeki hamura kakao ekleyip yoğuralım Hamurlarımız cıvık kıvamdaysa un ekleyiniz 10 dk buzdolabında hamurlarımızı poşetle kapatıp dinlendirelim
Şekli:
Hem kakaolu hem sade hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım Bir adet kakaolu olan ile bir adet sade olan topu birbirine yapıştırıp elimizde yuvarlıyoruz Sonra bir kakaolu top daha alıp sade olan kısmıma yapıştırıp tekrar yuvarlıyoruz Böylece kakaolu kurabiyenin için de şerit şeklinde sade kurabiye oluyor Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk pişecek 29 adet kurabiye çıkıyor bu ölçüye göre
Kurabiye hamuru Ş Dursun Tek hamurdan 10 çeşit kurupasta tarifindendir Şeklide ben uyarladım afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.