Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki Renkli İrmik Tatlısı
0
159

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

İki Renkli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağına yakın un
Kakaolu kısmı için;
  • Hazırlamış olduğumuz hamurun 4/1 ‘i ayrılıcak
İç harcı için;
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı kadar ufalanmış ceviz
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

İki Renkli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbeti hazırlayın. Uygun bir tencereye şekeri ve suyu ekleyin. Kaynayınca limon suyunu ek edin. 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.
  2. Yumuşamış margarini derin bir kabın içine alın. Öbür materyalleri de ekleyip yoğurun (Unu denetimli olarak yavaşça ekleyin. Hamur çok sert yada yumuşak olmasın)
  3. Hamurun dörtte birini başka bir kaba alıp içine; kakao, tarçın, sıvı yağ ve ceviz ek ettikten sonra uygunca yoğurun. Sade olan hamuru 3 eşit modüle bölüp bir adedini uzunlamasına açın (Çok ince yada kalın olmasın)
  4. kakaolu hamuru da  3 eşit kesime bölün. Bir adedini elinizle uzunlamasına açıp rulo biçimi verin.
  5. Sade hamurun orta kısmına yerleştirin (kakaolu hamur ile sade hamur tıpkı uzunlukta olsun) kenarlarını üzerine sarıp elinizle bir iki defa ileri geri yaparak hamurun birbirini tutmasını sağlayın.
  6. Hamuru irmiğe bulayıp bir çatalla üzerine hafif bastırarak form verin (Birleşme yeri altta kalsın) hamuru iki parmak genişliğinde kesip borcama dizin.
  7. Hamurlar bitene kadar tıpkı süreci uygulayın. 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin (Ker fırın tıpkı olmayabilir dikkat edin) sıcak tatlıya ılık şerbeti dökün.
  8. Borcamın içindeki şerbeti kaşık yardımıyla tatlının üzerine bir kaç kez dökün. İki saate yakın dinlendirip buzdolabına koyun. Afiyet olsun.
İki Renkli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İki Renkli Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 150 gram tereyağı veya margarin1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı kakao1 su bardağı irmik3,5 su bardağı un Şerbeti için; 2,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
İki Renkli İrmik Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Tanımı İçin Materyaller 125 gr tereyağı yahut margarin1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı irmikYarım paket kabartma tozu1 paket vanilya3,5 su bardağı un İçi için; Hamurun 4/1 i1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 150 gram tereyağı veya margarin1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu1 su bardağı irmik3.5 su bardağı unHazırlamış olduğumuz hamurun 4/1 ayırın İçine; 1 çay kaşığı tarçın1 tatlı k...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
İki Renkli Karagöz Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 bardak ılık süt1 çay kaşığı toz maya1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı kakaoAldığı kadar un Şerbeti İçin 5 bardak şeker6 bardak su İki Renkli Karagöz Tatlısı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
İki Renkli Şerbetli Tatlı (Bir Tatlıda İki Başka Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağ yahut margarin1 su bardağı irmik1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurtaYarım paket kabartma tozu1 paket vanilyaYaklaşık 3.5-4 su bardağı un Kakaolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt