
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 8 adet yumurta
- 1 ,5 su barda şeker
- 1,5 su barda un
- 1 su barda nişasta
- 1 paket vanilia şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 paket mascarpone
- 4 kutu crema
- 4 paket mavi şeker hamuru
- 1 paket beyaz şeker hamuru
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için; yumurtanın sarisini ve beyazını ayırın.
- Beyazları yarım su barda şeker ile çırpın kar gibi olana kadar.
- Sarısını 1 su barda şeker ile düşük ayarda çırpın 2 dakika kadar
- Yarım çay barda kaynamış suyu üzerine ekleyip en yüksek ayarda çırpın.
- Un, nişasta vanillia tozu, kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın. Kelepçeli kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk üzeri kızarınca kadar bırakın.
- 5 dk sona ayarını 160 dereceye indirip 1 sat pişirin.
- Kreması için; 2 kutu krema ile 2 kutu maskarponu düşük ayarda içe çırpın.
- Homojene kıvama geldikten sona pudra şekerini ekleyin.
- Yüksek ayarda katılaşana kadar çırpın.
- Pasta pistik den sona ters çevirin ve soğumasını bekleyin.
- Pasta soğuduktan sona kesin.
- Tepsinin üzerine bir kat pasta bir kat krema olarak devam edin.
- Şeker hamurunu kalın oklava ile açın ve pastanın üzerine yerleştirin.
- Avcunuzun içi ile şeker hamurunu aşağı doğru çekerek düzleştirin.