Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Katlı Doğum Günü Pastası

İki Katlı Doğum Günü Pastası
0
50

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
iki-katli-dogum-gunu-pastasi.jpg

İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanya için;
  • 8 adet yumurta
  • 1 ,5 su barda şeker
  • 1,5 su barda un
  • 1 su barda nişasta
  • 1 paket vanilia şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
  • 4 paket mascarpone
  • 4 kutu crema
  • 4 paket mavi şeker hamuru
  • 1 paket beyaz şeker hamuru

İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanya için; yumurtanın sarisini ve beyazını ayırın.
  2. Beyazları yarım su barda şeker ile çırpın kar gibi olana kadar.
  3. Sarısını 1 su barda şeker ile düşük ayarda çırpın 2 dakika kadar
  4. Yarım çay barda kaynamış suyu üzerine ekleyip en yüksek ayarda çırpın.
  5. Un, nişasta vanillia tozu, kabartma tozu ekleyip spatula ile karıştırın. Kelepçeli kalıba dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dk üzeri kızarınca kadar bırakın.
  7. 5 dk sona ayarını 160 dereceye indirip 1 sat pişirin.
  8. Kreması için; 2 kutu krema ile 2 kutu maskarponu düşük ayarda içe çırpın.
  9. Homojene kıvama geldikten sona pudra şekerini ekleyin.
  10. Yüksek ayarda katılaşana kadar çırpın.
  11. Pasta pistik den sona ters çevirin ve soğumasını bekleyin.
  12. Pasta soğuduktan sona kesin.
  13. Tepsinin üzerine bir kat pasta bir kat krema olarak devam edin.
  14. Şeker hamurunu kalın oklava ile açın ve pastanın üzerine yerleştirin.
  15. Avcunuzun içi ile şeker hamurunu aşağı doğru çekerek düzleştirin.
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt