İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıcak su (9 yemek kaşığı ediyor)
- 300 gram şeker (1.5 su bardağı oluyor)
- 3 paket vanilya
- 150 gram nişasta (1 su bardağı tepeleme olacak)
- 225 gram un (2 su bardağından bir parmak az olmalı)
- 1 paket kabartma tozu
- Bu ölçüler tek bir pandispanya için 2 tane pandispanya yapıyoruz
- 3 paket kremşanti
- Süt (Üzerinde yazan)
- 6 su bardağı süt
- 4.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
İki Katlı Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
- Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
- Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
- Bu karışımı yağlanmış kalıbımıza dökelim ve kalıbı dikkatlice içindeki baloncuklar patlayana kadar tezgaha bir kaç kez vuralım.
- Pandispanyamızı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
- Kekler genelde 15 dakikadan sonra kabarır ve bizler bazen pisti sanıp fırının kapağını açarız ama kek pişmediği için ve de hava aldığı için sönmeye başlar. O yüzden ilk 35 dakika asla fırının kapağı açılmamalı arkadaşlar.
- 35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp sis yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kurdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
- Ben aynı ölçülerle 3 tane pandispanya yaptım 2 tane yeterli geldi üçüncü fazla geldi buzluğa kaldırdım ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.
- Kreması için kremşanti hariç tüm malzemeyi pişiriyoruz soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip blender ile çırpıyoruz tüm pasta tatlılarda dolgu olarak kullanılabilir.
- 2 paket kremşantiyi çırpıp buz dolabına kaldırıyoruz.
- Pandispanyamızı önce ortadan ikiye kesiyoruz. Sonra tekrar yatay şekilde kesiyoruz.
- Pandispanyanın birini tabana yerleştirip şekerli sütle ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremadan sürüyoruz. Bu şekilde bütün kekleri üst üste bir krema bir kek olarak yerleştiriyoruz.
- Üzerini çırptığımız krem şantiyle sıvıyoruz.
- İlk katımız hazır ikinci katı yerleştirdiğimizde çökmemesi için çöp sis yada pipet batıyoruz.
- Birinci kat dolapta beklerken ikinci katı aynı şekilde yapıp en az 4 saat buz dolabında bekletiyoruz.
- Daha sonra iki kişi dikkatlice spatulalar yardımıyla katları üst üste yerleştiriyoruz bu aşamada bozulmalar olabilir düzeltiyoruz ve ikinci katada çöp sis batırıyoruz.
- Süsleme için; artan krem şantiye gıda boyası damlatıp karıştırıyoruz renk gıda boyasının türüne göre değişiyor az az ekleyin yıldız duy ile süslüyoruz afiyet olsun.