Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ihlamur Nasıl Pişirilir?

Ihlamur Nasıl Pişirilir?
0
95

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Şifalı bitkilerden olan ıhlamurun farklı turlerde pişirerek ceşitli hastalıkların tedavisinde doğal şifa kaynağı olarak kullanabilirsiniz Ihlamur pişirme yontemleri, ıhlamur cayı demleme ve ıhlamur ciceği kullanımı hakkında merak edilenleri uzmanlarımız sizlerle paylaştı


Faydaları saymakla bitmeyen şifalı bitkilerden ıhlamur, yuzyıllardır mutenevvi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır Ihlamurun ciceği, yaprakları ve kurutulmuş halini pişirerek, demleyerek ve diğer bitkilerle karıştırarak kullanabilirsiniz Ihlamurun besin maddelerini oldurmemek icin pişirme yontemine son derece dikkat edilmelidir Peki, ıhlamur ciceği nasıl pişirilir, ıhlamur cayı nasıl demlenir ve ıhlamur yaprakları nasıl kullanılır?
Bir tutam ıhlamurun uzerine yeteri miktarda sıcak su eklenip 5 dakika bekletilir (Ihlamuru ocakta kaynatmayın) Dilerseniz icine limon yada tarcın cubuğu koyarak ta icebilirsiniz
Ihlamur cayı: Terletici olarak, 1 Tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, 1 bardak kaynatılmış suya atılır 12 dakika kaynatılır 510 dakika demlendikten sonra suzulur Biraz bal ile tatlandırılarak, sıcak icilmelidir
Ihlamur cayı: Terletici olarak, 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, 1 bardak kaynatılmış suya atılır 12 dakika kaynatılır 510 dakika demlendikten sonra suzulur Biraz bal ile tatlandırılarak, sıcak icilmelidir
1 bardak su kaynatılır 1 tutam ıhlamur ciceği konur 10 dakika bekletilir
Gunde 24 bardak icilir İcindeki saponin maddesi sebebiyle balgam sokyurucu ve goğsu yumuşatıcıdır
Eşit miktarda ıhlamur,murver ciceği, papatya, karıştırılır 2 tatlı kaşığı 2 su bardağı kaynatılan suya atılır 12 dakika kaynatılır
510 dakika dinlendirilir Sıcak olarak 1 cay bardağı icilir
Ihlamur, Kuşburnu, Papatya, Nane ve Hatmi, eşit oranda, ince kıyılmış olarak karıştırılır
1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, 1 bardak kaynatılmış suya atılır12 dakika kaynatılır
510 dakika demlendirilir Sonra suzulur Biraz bal ile tatlandırılarak, sıcak icilmelidir
4 bardak suya 40 gr ıhlamur ağacı kabukları, yaprak ve cicekleri konur Su 1,5 bardak kalana kadar kaynatılır
Yemek aralarında 1 fincan soğuk ve sıcak olarak icilir 10 20 gunluk kurler yapılır24 yıl devam edilir
h 3Ihlamur Nasıl Pişirilir?
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt