Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İHH ve MÜSİAD'dan Filistin'e 2. yardım

İHH ve MÜSİAD'dan Filistin'e 2. yardım
0
109

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İHH ve MÜSİAD'dan Filistin'e 2 yardım
İHH ve MÜSİAD, İsrail'in bombaladığı Gazze'ye bir hastane kuracak tıbbi malzeme ve gıda malzemesi gönderildi
Salı, 13 Ocak 11:06

Dünya Bülteni Haber Merkezi
İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'ye ikinci bir kargo uçağı daha yardım malzemesi gönderdi MÜSİAD'ın destekleriyle hazırlanan uçak, komple bir hastaneyi kuracak tıbbi malzeme ve gıda ile yüklendi
631 bin 838 TL değerindeki 26 tonluk tıbbi malzeme taşıyan THY uçağı dün saat 19:00 'de Atatürk Havaalanı'nda Mısır'da Gazze'ye en yakın bölge olan Ariş Havaalanı'na hareket etti

Uçaktaki tıbbi malzeme Ariş'te kamyonlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Sağlık Bakanlığı'na teslim edilecek

Gazze'ye 2500000 TL'lik nakdi yardım

Uçuştan önce havaalanında bir basın açıklaması yapan İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Gazze sağlık bakanlığı yetkililerine ayrıca 2500000 TL'lik nakdi yardım ulaştırdıklarını belirtti

Uçakla gönderilen malzemenin Gazze için hayati öneme sahip olduğunu belirten Yavuz Dede, şöyle konuştu: Gazze'de uluslar arası bütün savaş kurallarını çiğneyen İsrail; kara, deniz ve hava saldırılarında bölgenin bütün hayat damarlarını kesti

Gazze'de ilaç yok, gıda yok, elektrik ve yakıt yok 4 bini aşkın yaralı var Ama hastanelerde ilaç ve medikal donanımın az olmasından dolayı yaralıların yüzde 15'i hayatını kaybediyor

Bu anlamda gönderilen bu yardım hayati bir öneme sahip Bir hastaneyi komple donatacak malzeme var uçakta Bu malzeme, Refah Sınır Kapısı'nda Gazze Sağlık Bakanlığı'na teslim edilecek Sağlık Bakanlığı bu malzemeleri hastanelere dağıtacak

İHH daha önce neler yapmıştı?

Gazze'ye ilk giren yardım kuruluşu İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 Ocak tarihinde 500 bin TL değerinde 38 tondan oluşan ilaç ve gıda yardımını kargo uçağıyla Gazze'ye göndermişti

İHH Gazze'ye saldırıların başladığı ilk birkaç gün içinde 450 bin YTL tutarında ilaç, tıbbi malzeme, battaniye ve gıda yardımı dağıtmış, şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin TL'lik bir yardım yapmıştı

Daha sonra içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri, iğneler vs olan 13 tonluk tıbbi malzeme Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmişti

Gazze halkının acil un ihtiyacının karşılanmasına yönelik 50 ton un Mısır'dan satın alınıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı Bölgeye 2 ton mum sevkiyatı tamamlandı

Filistin Meclisi ve Sağlık Bakanlığı yardımlarından dolayı İHH'ya bir teşekkür mektubu gönderdiler

858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt